Time : 12:28:06
Date : 04 September 2007
Sender Name: European Copper Institute

Nog 20 dagen te gaan tot de prijsuitreiking van de designwedstrijd "Koper in huis"

De projecten van de laureaten en finalisten worden tentoongesteld tijdens de Triënnale van Milaan op 28 en 29 september.

De namen van de laureaten van de eerste Europese designwedstrijd met als thema "Koper in huis" worden op 27 september bekendgemaakt tijdens een persconferentie op de Triënnale van Milaan. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een tentoonstelling voor het grote publiek op 28 en 29 september. De werken van de winnaars zullen ook te bewonderen zijn tijdens de biënnale "Wonen met koper" in november-december.

IJver en talent voor een eigentijdse wedstrijd in het teken van koper.

De wedstrijd "Koper in huis" werd in februari gelanceerd door het European Copper Institute en het Italiaanse Centrum voor Koper en kende meteen een groot succes: bijna 70 kandidaten uit 7 verschillende landen, van Italië over België tot Nederland. De deelnemers, debutanten en professionals, ontwierpen heel uiteenlopende interieurobjecten en baseerden zich daarbij op het gebruik van koper of legeringen (brons, messing...): stoelen, tafels, lampen, een boekenkast, vazen, muurbekleding ... De ingediende projecten getuigen van een enorme creativiteit: gefascineerd door het esthetische potentieel, de speling van het licht en de mogelijkheden op het vlak van bewerking van het "rode metaal" hebben de deelnemende designers de brede waaier aan tinten en de buitengewone smeedbaarheid van koper ten volle benut en optimaal tot hun recht laten komen. De winnaar in de categorie "studenten" mag een prijs van ¤ 1500 in ontvangst nemen, die in de categorie "professionals" krijgen ¤ 4000 en ¤ 2500; hun werken zullen worden tentoongesteld tijdens de Triënnale van Milaan op 28 en 29 september.

4e editie van de tentoonstelling "Wonen met koper": koper verovert een plaatsje in ons dagelijkse leven

De bekroonde projecten zullen ook als prototype worden voorgesteld in het kader van de 4e editie van de tentoonstelling "Abitare con Il Rame" (Wonen met koper) op de Triënnale van Milaan, van 29 november tot 29 december 2007. De vorige edities van deze tweejaarlijkse tentoonstelling stonden in het teken van licht, warmte en tafelkunst, ditmaal draait alles rond "Materialen en kleuren". Dat de creaties van de laureaten in deze Europese designtempel worden tentoongesteld naast objecten van de meest prestigieuze ateliers (Fontana Arte, Frabo, Guerro, Pesaro, Capellini...) betekent een unieke kans voor dit aanstormende talent.

Noteer deze data alvast in uw agenda!
Bekendmaking van de resultaten en prijsuitreiking van de wedstrijd "Koper in huis":
Persconferentie op 27 september 2007, 12.00 uur (op uitnodiging: neem hiervoor contact met ons op)
Triënnale van Milaan - Material ConneXion Space, Via Alemagna 6 - 20123 Milaan
Tentoonstelling voor het grote publiek van de bekroonde projecten: 28 en 29 september 2007, van 10.30 tot 20.30 uur
Triënnale van Milaan - Material ConneXion Space, Via Alemagna 6 - 20123 Milaan
Tentoonstelling "Wonen met koper IV" (met voorstelling van de bekroonde projecten van de wedstrijd):
Van 29 november tot 29 december 2007
Triënnale van Milaan - Material ConneXion Space, Via Alemagna 6 - 20123 Milaan

Over het European Copper Institute:
Het European Copper Institute (ECI) is een Europese vereniging van de belangrijkste koperproducenten op wereldvlak (vertegenwoordigd door de International Copper Association, Ltd) en de Europese koperindustrie. Haar opdracht bestaat erin de voordelen van koper voor de moderne samenleving in Europa te promoten, via haar zetel in Brussel en haar Europese netwerk van 11 koperinformatiecentra.

PRP/Public Relations Partners
Jacques Lechat, Senior Consultant
Tel. + 32 2 761 08 11 / jlechat@prp.be

Istituto Italiano del Rame
Vincenzo Loconsolo, Director
Tel. + 39 028 930 13 30 / vloconsolo@iir.it

European Copper Institute
Christian de Barrin, Communications Manager
Tel. +32 2 777 70 82 / cdb@eurocopper.org

URL: http://www.eurocopper.org