Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Vereniging Multiculturele Vriendschap

Samenwerking Assadaaka en Dialoog aan de Gracht op Dag van de Dialoog

Ahmed El Mesri, voorzitter van multiculturele vereniging Assadaaka en werkgroep Dialoog aan de Gracht hebben besloten samen te werken op de vijfde Amsterdamse Dag van de Dialoog. Zij zullen donderdag 27 september vier dialoogtafels organiseren in zaal Friendship van de Keizersgrachtkerk. Het onderwerp is: ZORG! Amsterdammers zorgen ervoor?! U / jij bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Wat is uw zorg? Waaraan besteed jij zorg? Voor wie zorgt u? Waarover maak je je zorgen? Vragen die veel Amsterdammers zich stellen. Op deze dag zullen velen in gesprek gaan over wat zorg en zorgen voor hen betekent; een uitstekende kans om andere Amsterdammers met verschillende achtergronden en instellingen te ontmoeten over een belangrijk onderwerp.

Dialoogtafels
Bij de dialoog staat naar elkaar luisteren en ervaringen delen centraal. Op deze manier leer je elkaar en elkaars ideeën beter kennen. De opzet van de dialoogtafels is eenvoudig: deelnemers melden zich aan en worden door een ervaren gespreksleider uitgenodigd een kleine groep hun ervaringen uit te wisselen. De gespreksleider hanteert vier goed voorbereide vragen, zodat het gesprek haast als van zelf zijn weg gaat van kennismaken en ervaringen delen naar samen dromen en misschien plannen maken.

Al eerder deed de werkgroep Dialoog aan de Gracht mee aan de Dag van de Dialoog, in september 2006 samen met Moslim Jongeren Amsterdam; ook daarna organiseerde ze enkele dialoogbijeen- komsten: over `kwetsbaar', over godsdienst thuis en in het openbaar en over zomer in Amsterdam. Vereniging Assadaaka heeft sinds 1994 ervaring met multiculturele vriendschap en uitwisseling.

Dag van de Dialoog ­ mogelijkheid voor ontmoeting
Nieuwsgierig naar andere Amsterdammers? Ervaringen uitwisselen? Dromen over de toekomst? Doe mee aan de Dag van de Dialoog! Een prima mogelijkheid debat en discussie één dag achterwege te laten en kennis te maken met deze nieuwe gespreksvorm.

Opgave
Wilt u zich tevoren opgeven bij Hermen Jan Rijks? e: dialoog@keizersgrachtkerk.nl of 020-4201875

Met vriendelijke groet en graag tot 27 september!

Ahmed El Mesri, Hermen Jan Rijks, Ronald van Steden en Stefan Burgsdorf

Amsterdam, 5 september 2007

Praktische informatie
Datum: donderdag 27 september 2007 Plaats: zaal Friendship, Kerkstraat 107, 1017 GD Amsterdam Tijd: 15.30 - 17.30 u; zaal open 15 u Organisatie: multiculturele vereniging Assadaaka en werkgroep Dialoog aan de Gracht Leiding: Hermen Jan Rijks en Ahmed El Mesri Kosten: geen
Informatie: www.keizersgrachtkerk.nl en www.amsterdamdialoog.nl

Het project Dialoog aan de Gracht heeft als doel goed samenleven tussen mensen en groepen in Amsterdam te bevorderen; daartoe organiseren we verschillende activiteiten waaronder dialoogtafels, een workshop, een tentoonstelling, en bereiden een humanotheek (living library) voor. Dialoog aan de Gracht wordt mede mogelijk gemaakt door een bescheiden startsubsidie van het Vitaliseringsfonds van de Protestantse Kerk Amsterdam en een waarderingssubsidie van Wij Amsterdammers, van de gemeente Amsterdam. Hermen Jan Rijks is als freelance medewerker aan het project verbonden. Assadaaka: het Arabische woord kan het best vertaald worden met vriendschap, eenheid of solidariteit. Vereniging Assadaaka brengt buurtbewoners in de Oostelijke stadsdelen (Watergraafsmeer, Oost en Zeeburg) bij elkaar. Zij organiseert leuke en nuttige activiteiten en doet aan belangenbehartiging (buurtspreekuur, juridisch advies, medisch spreekuur en de Taalwinkel). Ook zijn er sportacitiviteiten, de Computerclub, is er muziek en toneel. Iedereen kan zich, ongeacht leeftijd, geslacht of land van herkomst aansluiten en deelnemen aan de activiteiten en eigen ideeën uitwerken.

Dialoog aan de Gracht


---- --