Ingezonden persbericht


Symposium Gekleurde Plafonds bij Fortis Auditorium in Utrecht

Op donderdagmiddag 27 september 2007 vindt in het kader van het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen het symposium 'Gekleurde plafonds' plaats bij Fortis Auditorium in Utrecht. De organisatie van dit symposium is in handen van het Agentschap SZW in samenwerking met CAOP, E-Quality, FNV, en VNO-NCW. Wij nodigen u van harte uit voor dit symposium.

Thema

Iedereen heeft wel eens gehoord van het glazen plafond, de onzichtbare barrière die vrouwen ervaren als zij carrière willen maken. Er zijn echter ook zwarte, groene en roze plafonds waar te nemen in Nederland. Het ontbreekt in veel organisaties aan diversiteit in het personeelsbestand. Tijdens het symposium kunnen de aanwezigen hun visie, kennis en ervaringen rond dit thema uitwisselen en elkaar verder helpen.

Programma

Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zal het symposium openen. Gedurende de dag komen deskundigen aan het woord als Lynne Rutherford (Director Talent Manager Fortis), Halleh Ghorashi (bijzonder hoogleraar Management van Diversiteit en Integra­tie), Jan van Zijl (voorzitter van Raad voor Werk en Inkomen), Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten) en Michaël van Straalen (vice-voorzitter MKB Nederland). Na de pauze zal het thema verder worden uitgewerkt in workshops. Deze workshops hebben de volgende thema's: 'diversiteit in het onderwijs', 'HR-managers en diversiteit in de praktijk', 'diversiteit in uniform' en 'diversiteit in bedrijven: van visie naar actie'.

Doelgroep

Vertegenwoordigers van branche- en belangenorganisaties, directeuren en/of HR-managers uit bedrijfsleven en overheid, sociale partners, onderne­mings­raden en dienstcommissies, directeuren en personeels­func­tionarissen van onderwijsinstel­lingen, afgevaardigden van brandweer, krijgsmacht en politie.

Europese Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen

De Europese Commissie heeft 2007 uitgeroepen tot Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen. De doelstellingen zijn de inwoners van Europa voorlichten over hun recht op non-discriminatie en gelijke behandeling, de bestrijding van discriminatie een nieuwe impuls geven en een levendig debat over de voordelen van diversiteit op gang brengen. In het kader van het jaar worden diverse activiteiten georganiseerd.

Aanmelden

Graag vernemen wij het als u van deze uitnodiging gebruik wilt maken. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar Maartje ter Steeg van Actorion Communicatie Adviseurs via maartjetersteeg@actorion.nl. Als u dat wenst, sturen wij u tevoren een persmap toe met meer informatie over het Europees Jaar.

Voor meer informatie over de inhoud van het symposium kunt u terecht bij Roger de Boer, Projectsecretaris EJGK van het Agentschap SZW via gelijkekansen@agentschapszw.nl. Ook kunt u kijken op www.europeesjaargelijkekansen.nl.

Met vriendelijke groet,
ACTORION COMMUNICATIE ADVISEURS

Katja Elmendorp
Adviseur

Actorion Communicatie Adviseurs
Rozendaalselaan 14
6881 LC Velp
T. 026-4438287
F. 026-3892548
E. katjaelmendorp@actorion.nl I. www.actorion.nl