Universiteit van Amsterdam


Lezing: Biotische interactie in stresssituaties


Lezing Biologie

Donderdag 27 september, 16.00 uur
Dr. Fernando T. Maestre houdt onder de titel On the predictability of biotic interactions along abiotic stress gradients een lezing in de lezingenserie Seminars in Ecologie en Evolutie van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (IBED). Maestre is werkzaam bij de universiteit Rey Juan Carlos in Madrid en heeft vele publicaties op zijn naam op het gebied van biotische en abiotische interacties in semi-aride ecosystemen. Zijn lezing gaat over de voorspelbaarheid van biotische interactie langs abiotische stressgradiënten. Hij gaat in op de hypothese die veronderstelt dat de negatieve concurrerende effecten tussen organismen belangrijker zijn onder relatief milde stresscondities, terwijl de positieve faciliterende effecten belangrijker zijn onder zware stresscondities. Dit onderzoek is vooral van belang in gebieden die onderhevig zijn aan stressfactoren, zoals droogte in semi-aride gebieden rond de Middellandse Zee. Ook in relatie tot klimaatverandering is het belangrijk om de gevolgen van toenemende stress door water- of nutriëntentekort op organismen te onderzoeken.
Locatie: Science Park Amsterdam, Gebouw IV K008, Kruislaan 314, Amsterdam Vrije toegang, aanmelding niet nodig
Contactpersoon: Jan Peter Lesschen, lesschen@science.uva.nl, 020-5257456; Zie: http://www.science.uva.nl/ibed/see voor meer informatie.

Meer informatie over de items in deze agenda kunt u krijgen bij de afdeling Persvoorlichting, tel. 020 - 525 2695, e-mail: persvoorlichting@uva.nl. Met vragen over plechtigheden Geneeskunde kunt u contact opnemen met AMC Voorlichting, tel. 020 - 566 2929.