Ingezonden Persbericht
---
---
Dertig jaar ISA Netherlands Section;
De Majesteit meets the Presidents
---
Op 27 september 2007 viert de ISA Netherlands Section haar dertig jarige bestaan met een spetterend programma. Tijdens een mini-cruise over de Maas delen vijf welbespraakte presentatoren hun specialistische kennis met het publiek. De lezingen bieden voor elk wat wils. Ze gaan in op de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals project management, beveiligen, wireless, certificering van systeem integratoren en SIL classificatie. Verder is er tijdens het Presidents Dinner volop gelegenheid tot netwerken. Daarna vindt de ledenvergadering plaats. De dag wordt afgesloten door Tom Sligting, professioneel stand-up comedian. Meer gegevens over het programma en de wijze van aanmelding zijn te vinden op www.ISA-org.nl .
---
---
Programma en locatie ISA najaarsseminar
15.30 uur Ontvangst en registratie
16.00 uur Welkomstwoord
Willy Leuvering, President ISA Netherlands Section
16.05 uur Toelichting op het programma
René van Opstal, Program Chairman
16.15 uur > "> Project Chaos> ">
door drs. Erik Kemperman MBA, directeur van Project Control Online en Process Technology Online
17.00 uur Pauze
Borrel en bezoek aan table top presentaties
17.15 uur Afvaart van raderstoomboot > "> De Majesteit> ">
17.30 uur Lezingen parallel sessie deel 1
18.15 uur Lezingen parallel sessie deel 2
19.00 uur Presidents dinner & bezoek table top presentaties
20.30 uur Ledenvergadering
21.00 uur And now for something completely different> ...>
Tom Sligting, stand up comedian
21.40 uur Afmeren
22.00 uur Afsluiting
---
---
Meer informatie over het lezingenprogramma
---
Project chaos
Operatie geslaagd, patiënt overleden> '> . Erik Kemperman vertelt over lessen uit de praktijk van 16 miljard euro complexe en mega projecten. Hij gaat in op de paradox tussen efficiency en effectiviteit en de > '> battle> '> om schaarse resources. Succes is projectperceptie, stelt Kemperman. Een verhaal over projectgedrag en waarom projecten (on)beheersbaar (moeten) zijn. Momenten van de waarheid in projecten; hoe stuurt en beheerst u projecten waarvan het resultaat van levensbelang is voor uw organisatie.
Door drs. Erik Kemperman MBA, directeur van Project Control Online en Process Technology Online
---
---
Betrouwbaar beveiligen
Op een zomeravond in 2005 was het management van een groot autobedrijf gechoqueerd na de ontdekking dat meer dan twaalf van hun autoproductiefabrieken compleet waren stilgelegd door een simpele internetworm. Ondanks de professioneel geïnstalleerde firewall tussen het bedrijfsnetwerk en het internet, had de worm kunnen doordringen tot het netwerk van het automatiseringssysteem. Vijftigduizend assemblagemedewerkers moesten gedwongen het werk neerleggen en het kostte het bedrijf maar liefst 14 miljoen dollar. Uw automatiseringssysteem lijkt beveiligd tegen binnendringen via het internet. Niets is minder waar> ...>
Door Ian Verhappen, MTL
---
---
System Integrator Certificering; Waarde vermeerdering of extra ballast?
In 2001 werd in Amerika het > '> CSIA certified member program> '> geïntroduceerd. Dit programma biedt leden een belangrijk middel voor het evalueren en selecteren van system integrators. Het programma is ontwikkeld op basis van een uitgebreid best practices en benchmark proces. Het kwam tot stand in samenwerking met Fortune 500 bedrijven en andere bedrijven die gebruik maken van de diensten en producten van system integrators. Het programma heeft een tweeledig doel:
1. Het makkelijker maken om system integrator bedrijven te leren kennen, kwalificeren, evalueren en selecteren.
2. Aan system integrators een hulpmiddel leveren om voortdurend hun eigen producten en diensten te beoordelen en verbeteren.
Het CSIA telt zo> '> n honderd leden in de VS. Dit systeem kan ook uitstekend in Europa worden gebruikt. Vanuit de FME/FEDA worden de eerste stappen daartoe ondernomen.>
Door Hans van Wijk, Actemium, tevens vice voorzitter van de FEDA
---
---
Wireless; zo eenvoudig is het!
De toepassing van draadloze sensoren in de procesindustrie heeft lang op zich laten wachten omdat deze industrie hoge eisen stelt aan de sensoren in de installatie, met name op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid. Een procesinstallatie is een dynamische omgeving en een draadloos netwerk zal onder deze omstandigheden steeds optimaal moeten functioneren. Het toepassen van een Self Organising Mesh Network maakt draadloze sensoren in procesinstallaties even betrouwbaar als bedrade sensoren.
Door John van Gorsel, Emerson Process Management
---
---
De (On)zin van SIL classificatie
Gaat de beschikbaarheid van de installatie wel echt omhoog met de implementatie van SIL?
Door Chris Baltus, Sabic Europe & werkgroep NE74 Namur fieldbus
---
---
And now for something completely different
Na een studie commerciële economie heeft Tom Sligting vijf jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Het laatste jaar als trainer van marketing concepten. Acht jaar geleden werd Tom van de een op de andere dag stand-up comedian. Met succes; sindsdien heeft hij al honderden shows door het hele land gegeven, bijvoorbeeld bij > '> Raymann is laat> '> . Als geen ander komt hij met observaties over zaken en gebeurtenissen die op dit moment actueel zijn. Dit staat telkens weer garant voor een spetterend optreden.
Tom Sligting, stand-up comedian
---
---
Overige gegevens
Locatie: Raderboot De Majesteit, Maasboulevard, Rotterdam (Nabij Tropicana).
De toegang is voor ISA leden gratis. Niet-leden betalen 75 euro. Introducees die door ISA leden worden uitgenodigd, betalen slechts 50 euro. U zich kunt aanmelden via www.ISA-org.nl .
---
---
ISA
ISA is wereldwijd de grootste organisatie op het gebied van instrumentatie en industriële automatisering. Aansluiting bij ISA - (Setting the Standard for Automation) - betekent toegang krijgen tot een internationaal netwerk van meer dan 55.000 vakgenoten. De 'Netherlands Section' organiseert en coördineert, als Nederlandse vereniging met meer dan 500 leden en belangstellenden, de lokale activiteiten. Dit gebeurt in goede samenwerking met onze sponsoren.
---
---
Sponsoren
Het seminar wordt mede mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door de volgende bedrijven: Automatie, ABB, Badotherm Proces instrumentatie, SAG Controlec Engineering, Doedijns, Endress + Hauser Nederland, Egemin, Emerson Process Management, Honeywell, Industrial Automation Partners, Invensys Systems, ISA95.com, Koning & Hartman, Krohne Persenaire, MTL instruments, Ordina ISA-95 & MES competence centre, PILZ, PRO-AT, Procos Engineers & Consultants, Samson Regeltechniek, SMAR, Siemens Nederland, Tebodin Consultants & Engineers, T-gradin en Ureason.
---
---
---


ISA