Gemeente Capelle a/d IJssel

Persbericht
datum:
12 juli 2007
nummer: 065

Dromen? De gemeente laat ze op 27 september uitkomen

Ambtenaren pakken op de 27e 37 uitdagingen aan

Op donderdag 27 september gaat de gemeente Capelle aan den IJssel De Uitdaging aan. Onder aanvoering van Gerrit Kruijt, gemeentesecretaris, en Loek Huizinga, initiatiefnemer en hoofd Beheer, gaan alle medewerkers van de gemeente op die dag letterlijk met ideeën, dromen en wensen van Capellenaren aan de slag. Voorafgaand daaraan houdt de gemeente op dinsdag 17 juli van 20.00 tot 22.00 uur een startbijeenkomst. De inzenders van de 27 geselecteerde uitdagingen worden dan bedankt voor hun inzending. Ook krijgen zij uitleg over hoe De Uitdaging aangepakt wordt.

De Uitdaging
Op 27 september laten de ambtenaren aan de Capellenaar zien dat zij - behalve hard werken in het gemeentehuis - ook in één dag meerdere grote klussen in de buitenruimte kunnen aanpakken. Ambtenaren steken die dag niet alleen de handen uit de mouwen, ze gaan samen met de indieners van de uitdagingen aan de slag in de buitenruimte. Het zijn niet alleen de specialisten die de straat op gaan. Onder leiding van medewerkers van de afdeling Uitvoering gaan juristen, casemanagers, directieleden, baliemedewerkers, beleidsmakers en andere kantoormedewerkers werkzaamheden uitvoeren.

110 inzendingen
Bewoners konden zelf aangeven wat zij graag willen laten opknappen of verbeteren in de buitenruimte. Na diverse oproepen in de lokale media, ontving de gemeente maar liefst 110 uitdagingen. Bewoners, Verenigingen van eigenaren, WOP's, vertegenwoordigers van verzorgingshuizen, bedrijven; Capelle-breed werd de handschoen opgepakt. Voorbeelden van uitdagingen zijn het opknappen van speelplaatsen en binnenplaatsen van zorginstellingen en het schilderen van bruggen en lantaarnpalen. Ook worden verkeersremmende maatregelen geplaatst, een vissteiger aangelegd en een skatepark verder ingericht.

Hiervan worden er momenteel 37 uitgewerkt. Inzenders die niet geselecteerd zijn ontvingen daarover een brief. Als dank voor het meedenken en het indienen van een idee ontvingen ze een VVV-bon. Een deel van de afgewezen uitdagingen wordt binnen de uitvoering van de reguliere werkzaamheden opgepakt.