Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 21 september 2007

Veiligheid in justitiële jeugdinrichtingen

Donderdag 27 september 2007, 17:00 - 18:00 uur

Op donderdag 27 september is het eerste actualiteitencollege van Forensische Orthopedagogiek. Onderwerp is het rapport Veiligheid in justitiële jeugdinrichtingen opdracht met risico´s. Het college is van 17.00 tot 18.00 uur in zaal A-C (A-gebouw, Roetersstraat 15).

Conclusie van het rapport is dat de jeugdinrichtingen hun opdracht om een veilig leef-, behandel- en werkklimaat te bieden voor zowel jongeren als medewerkers, onvoldoende waarmaken.

Het rapport zal worden besproken door mr. Coskun Çöruz, lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Er zal volop gelegenheid zijn voor vragen en discussie.

Over mr. Coskun Çöruz

Mr. Çöruz is sinds 2001 lid van de Tweede Kamer en heeft onder meer jeugdzorg in zijn portefeuille. Hij geldt als een betrokken kenner van de jeugdzorg met uitgesproken opvattingen over bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid van ouders voor het gedrag van hun kinderen en de noodzaak ouders te betrekken bij de aanpak van probleemgedrag.

De actualiteitencolleges Forensische Orthopedagogiek zijn bedoeld om actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen op het terrein van de (justitiële) jeugdzorg toe te lichten en te bespreken. Een deskundige uit praktijk, onderzoek, beleid, bestuur of politiek leidt het onderwerp in. Het college wordt afgesloten met vragen en discussie. De colleges vinden om de drie weken plaats en zijn openbaar.


Locatie

Roeterseiland - Gebouw A
Roetersstraat 15
1018 WB Amsterdam
Bron: Onderwijsinstituut Pedagogische en Onderwijskundige Wetenschappen