Ingezonden persbericht

()

'WIR SIND HELDEN' DONDERDAG IN PODIUM HARDENBERG

Duitsland Schlagerland? Soms lijkt het er sterk op. Maar als je een beetje oplet, merk je al gauw dat onze Oosterburen veel meer 'im angebot' hebben. Ken je Duitsland's grootste popsensatie: 'WIR SIND HELDEN' al? De band speelt donderdag 27 september aanstaande de Podiumzaal van Poppodium Hardenberg, aanvang 20.30 uur. Het is een nieuwe band, in Duitsland al heel groot met veel hits en in Nederland begint het te komen. Stonden te schitteren op Pinkpop en zijn volledig nieuw voor Podium.

WsH is: Judith Holofernes: zang, gitaar, Jean-Michel Tourette: gitaar, keyboard, Pola Roy: drums en Mark Tavassol: basgitaar. Op Pinkpop dartelde Judith weer in de rondte op de muziek van de kersverse WsH-plaat. De band speelt vrolijke, levenslustige, Duitstalige pretpop met een flinke knipoog naar de 80's (Neue Deutsche Welle). Muzikaal waaiert het alle kanten uit: van Modern Talking synth met een punksausje, via Pixies gitaren en ska tot een swing uitstapje. Wir Sind Helden heeft een hoog 'stiekem met je gedanst' gevoel.

WsH werd in 2001 opgericht. In 2002 bereikte het lied Guten Tag (Reklamation) de Duitse hitparades, een jaar later gevolgd door het album Die Reklamation. Dit album werd een van de best verkopende platen in Duitsland in 2003 en 2004. De opvolger, Von hier an blind, bereikt in 2005 bij binnenkomst al de nummer-1-positie. De derde single van dat album, met dezelfde titel Von hier an blind, is niet alleen in het Duits maar ook in het Engels, Frans en Japans verschenen. Eind maart is de derde album "Soundso" op de Duitse markt gebracht. Op 27 april verscheen de eerste single "Endlich Ein Grund Zur Panik". Opvolger is de single "Soundso" van het gelijknamige album uitgebracht in juni 2007. Wir sind Helden wordt een grote invloed toegekend. Ze worden gezien als voorloper van een nieuwe beweging van Duitse popmuziek.

Als support komt de minder bekende grootheid 'POLARKREIS 18' uit Dresden mee. Splinternieuwe band die Europa bestormt met dramatische pop/postrock/synth-pop met een waanzinnig groot bereik. Kenners waarderen de band vooral vanwege de variatie on stage, van gevoelig tot erg lawaaierig. Voorverkoop via www.poppodium.nl en bij 'Georgies' in Nordhorn!

Overzicht:
Concert: WIR SIND HELDEN
Locatie: POPPODIUM Hardenberg
Datum: Donderdag 27 september 2007
Zaal open: 19.30 uur
Start support: 20.30 uur
Website: www.poppodium.nl

Einde Persbericht