Ingezonden persbericht

Amsterdam, 26 september 2007

Persbericht 9: Amsterdam Underground Festival geopend

Amsterdam Underground Festival

Wat leeft er onder ons?

()

Het Amsterdam Underground Festival is een vierdaagse zoektocht onder Amsterdam. Vier ondergrondse locaties openen voor het eerst èn eenmalig hun deuren en dienen als inspiratie en decor voor film- en theatermakers, schrijvers, kunstenaars en muzikanten.
Het tweede Amsterdam Underground Festival is van start gegaan met een feestelijke opening door de voorzitter van het Presidium van de Gemeenteraad Ruud Nederveen. Alle genodigden (sponsoren, subsidiënten, relaties, pers en het festivalteam) lieten hun eigen gedachten over het ondergrondse achter op de muur van de vluchtige locatie.

Caisson 1, één van de vier bijzondere ondergrondse locaties van deze editie, wordt ook wel de verzonken kathedraal genoemd. Op 24 meter onder NAP bestaat deze plek maar heel even, met als bestemming het laten starten van de boor voor de Noord/Zuidlijn.

Het Nederlands Vocaal Laboratorium maakte speciaal voor deze gelegenheid een voorstelling, waarin de zangers de ruimte van Caisson 1 met hun stemmen verkenden: al zingend tastten ze de omtrekken af en het volume van de betonnen kubus. De ondergrondse kathedraal van Caisson 1 vormde de inspiratiebron voor deze voorstelling.

Amsterdam Underground Festival
27 september t/m 30 september 2007
Caisson1, Brugkelder 485, Oog van het IJ, Onder het IJ.

Caisson 1: Damrak t/o 1-5, 1012 LG Amsterdam
Brugkelder 485: Oosterdokskade, 1011 AC Amsterdam
Oog van het IJ: Oosterdokskade, 1011 AC Amsterdam
Onder het IJ: Dijksgracht 1, 1090 HB Amsterdam

www.watleefteronderons.nl
www.amsterdamundergroundfestival.nl
www.myspace.com/amsterdamundergroundfest

Dit project is mede tot stand gekomen met de Gemeente Amsterdam

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht