Gemeente Deurne

27-09-2007
Wachttijden spoorwegovergang aangepakt

ProRail heeft op verzoek van de gemeente Deurne sinds 1 juli enkele maatregelen uitgevoerd om wachttijden voor de spoorwegovergangen te verkorten. Mede omdat er sinds 1 januari 2007 in Deurne intercitytreinen stoppen, zijn de wachttijden voor het verkeer groter geworden.

De gemeente heeft dit in het voorjaar geconstateerd en ook inwoners hebben zich gemeld met klachten over de ontstane situatie. De gemeente is in gesprek gegaan met Prorail om te kijken of deze wachttijden verminderd kunnen worden. PoRail heeft de situatie onderzocht en vervolgens aanpassingen doorgevoerd van logistieke en technische aard. Dit heeft ertoe geleid dat de wachttijden vanaf juli minder lang zijn dan daarvoor. Het is onbekend om hoeveel tijd het gaat. Kortom, zowel ProRail als de gemeente werkt aan een vermindering van de wachttijden. Helemaal oplosbaar is het echter niet. Dit is nu eenmaal het gevolg van het druk bereden spoor door zowel goederentreinen als reizigerstreinen.

Er is ook gesproken over de verkeersveiligheid. Soms worden fietsers en voetgangers ongeduldig en gaan slalommen of kruipen onder de slagbomen door. Om dit tegen te gaan, worden bij het overpad bij het Station hekjes onder de slagbomen geplaatst.