Gemeente Deurne

27-09-2007
Vandaag nationale ouderavond tegen alcoholschade

Vandaag is het 'Nationale ouderavond tegen alcoholschade'. Dit programma wordt op Internet uitgezonden en is het startschot voor de ouderavonden die door het hele land georganiseerd gaan worden. De titel van het programma is: ZegNEEderland en wordt 27 september om 20:30 uur LIVE uitgezonden op www.zegneederland.nl.

Om iedereen bewust te maken van de gevaren van alcoholgebruik is de gemeente de campagne Lekker fris in Deurne gestart. Met deze campagne wil de gemeente Deurne alcoholmatiging bevorderen en de leeftijd waarop jongeren met drinken beginnen opschroeven. Deze campagne loopt ongeveer tegelijk met de landelijke campagne Alcohol en Opvoeding' van Trimbos en NIGZ die in december 2006 is gestart. Ook in deze campagne worden ouders bewust gemaakt van het feit dat ze zelf een belangrijke rol hebben in het uitstellen van het alcoholgebruik bij hun kinderen. Belangrijke boodschap is Stel het starten met alcohol zo lang mogelijk uit'

Live uitzending via www.zegneederland.nl
Het tweede deel van deze campagne start op 27 september met de 'Nationale ouderavond tegen alcoholschade'. Dit programma wordt op Internet uitgezonden en het vormt tevens het startschot voor de ouderavonden die door het hele land georganiseerd gaan worden. De titel van het programma is: ZegNEEderland en wordt 27 september om 20:30 uur LIVE uitgezonden op www.zegneederland.nl. Het programma duurt 25 minuten en is een interactieve reportage. Een aantal BN'ers (met kinderen) beantwoordt vragen over het opvoeden van kinderen in relatie tot alcohol. Deze rode draad wordt geflankeerd door diverse korte filmpjes die de vragen inleiden of ter informatie kunnen dienen. De fragmentjes bestaan onder andere uit interviews van ouders en kinderen en diverse deskundigen op het gebied van alcohol en opvoeding.