15 miljoen te lefoonnummers ontbreken in gidsen

27/09/2007 08:15



Wixi



Delft, 27 september 2007 - In de Nederlandse gidsen ontbreken meer dan 15 miljoen telefoonnummers. Dit blijkt uit onderzoek van Nummerinformatiedienst Wixi 1890. De belangrijkste oorzaken zijn mobiele telefoons en het voorkomen van telefonische verkoopgesprekken. Telefoonnummers worden persoonlijk doorgegeven in plaats van een gidsvermelding. Wixi 1890 verwacht aan telefoonabonnees de oplossing te bieden om het nummer met een Wixi trefwoord in eigen kring bekend te maken.

Inbreuk op privacy
Het aantal mobiele telefoonnummers in Nederland is groter dan het aantal inwoners. Mobiele telefoonnummers worden zelden voor een gidsvermelding aangemeld. Ook het gebruik van de huistelefoon verandert. Om telefonische verkoopgesprekken te voorkomen worden geheime telefoonnummers aangevraagd. Uit onderzoek van Wixi 1890 Nummerinformatie blijkt dat privacy belangrijker is dan bereikbaar zijn voor onbekenden. Tot dusverre worden telefoonnummers in eigen omgeving doorgegeven.

Bekend in eigen kring
De telefoonabonnee bepaalt aan wie contactgegevens bekend gemaakt worden. Aan heel Nederland of aan bekenden. Wixi 1890 brengt de oplossing door het aanbieden van Wixi trefwoorden. Een Wixi trefwoord geeft een naam aan een telefoonnummer. Bijvoorbeeld de bedrijfsnaam, webadres, eigen naam, Hyves en productnaam. Voor ieder mobiel en vast telefoonnummer kan een zelfbedacht Wixi trefwoord worden geregistreerd. Het trefwoord is makkelijk te onthouden en te verspreiden onder relaties. Met een Wixi trefwoord wordt iedereen bekend in eigen kring. Het registreren van Wixi trefwoorden zal in oktober worden geĂŻntroduceerd. Nu al is de Nummerinformatiedienst 1890 bereikbaar voor het opvragen van telefoonnummers en doorverbinden.





http://www.wixi.nl/