Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Weer terug bij af

NOGARO, 27 SEPTEMBER 2007 - Zijn schitterende overwinning afgelopen weekend in de Formule 3 Euro Series in Barcelona galmt nog na, maar Renger van der Zande zit al weer in de strakke opbouw naar een nieuwe confrontatie. Dit weekend staan de volgende twee races in het Franse Nogaro voor de deur. Werk aan de winkel voor de Prema Powerteam coureur!

Renger heeft de afgelopen drie dagen, tussen de twee Zuid-Europese race weekends, even de zinnen verzet. Samen met een paar technici van de sportafdeling van Mercedes heeft hij, met flinke bergwandelingen, de benen gestrekt in Andorra. Even het hoofd leegmaken en de natuur snuiven. En natuurlijk nagenieten van het zoet van de Champagne van zondag en de vele sms-jes van fans, relaties en sportbonzen. Voor aanstaand weekend staat de teller echter weer op nul en zal hij zijn slagkracht in de competitie weer vanaf de basis moeten opbouwen.

Het niveau van competitie in de Formule 3 Euro Series is enorm hoog. Renger weet maar al te goed dat zijn succes in Spanje maar weinig garantie geeft voor opnieuw een goed resultaat dit weekend. Weer zal hij samen met de technici van zijn Prema Powerteam de goede mix moeten vinden. Een set-up die past bij de baan en de weersomstandigheden in Nogaro, een vlekkeloze preparatie en de persoonlijke vorm van de dag vormen de voornaamste ingrediënten voor de 'flow' die hij nodig heeft voor een podiumresultaat. Het tekent de Mercedes-Benz rookie dat hij daar tot in zijn tenen gemotiveerd mee omgaat en zijn leiderschap toont ten opzichte van zijn team. De ogen van de concurrentie zullen in ieder geval strak op hem gericht zijn.

RENGER VAN DER ZANDE: "Die frisse berglucht was even lekker. Even in een andere wereld. Gisteren hebben we hier de boel opgebouwd met het team. Zelf heb ik me, samen met mijn management, nog weer bezig gehouden met wat sponsorzaken. Vandaag beginnen we met de trainingen en het zoeken naar de set-up. Kijken of we kunnen profiteren van het testwerk dat we eerder in het jaar op deze baan hebben gedaan. Het wordt spannend maar wat mij betreft is er maar een doel, de hoogste trede van het ereschavot. Om met mijn sponsor Go Fast! te spreken: "The adrenaline way of life!"

Nieuws en foto's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report. Bezoek voor meer informatie www.rengervanderzande.com of contacteer Jeroen Vermeeren (media@insightf1.com, +31 621 541 564)