Ingezonden persbericht

Restaurant Latour wint Roussillon Dessert Trophée 2007 !

P E R S B E R I C H T

Rotterdam, 26 september 2007

Afgelopen zaterdag 22 september vond de finale plaats van de vierde editie van de Roussillon Dessert Trophée. Jos van Rossenberg en Stan Kerckhoffs van restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee sleepten de hoofdprijs in de wacht.

De finale van de Roussillon Dessert Trophée 2007 vond plaats in de Kunsthal Rotterdam, tijdens het Chocolad'Amour festival. De uitdaging was deze keer om de beste match te maken van een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon én een chocoladedessert. Vier teams streden om de hoofdprijs: een reis naar de Roussillon inclusief stage bij de "École Internationale de Pâtisserie" van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard in Perpignan.

De jury bestond uit sommelier Simon Veldman van Restaurant Vermeer, patissier Jeroen Goossens van Crème de la Crème en culinair schrijvers Magda van der Rijst en Onno Kleyn. Bijzondere voorzitter dit jaar was Olivier Bajard zelf, die speciaal voor de RDT-finale naar Nederland was gekomen. De juryleden beoordeelden de desserts in eerste instantie op de wijn-spijs combinatie. Daarnaast telden originaliteit en presentatie mee.

De jury koos restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin unaniem als winnaar. Het dessert van chef patissier Jos van Rossenberg en sommelier Stan Kerckhoffs bestond uit een chocolademousse met krokante pecannoten en gevuld met pruimencompote. Hierbij schonken zij de Banyuls Muté sur Grains de la Rectorie 2005. Deze wijn-spijs combinatie overtrof volgens de jury die van de andere finalisten De Harmonie, Het MiddenhuiS en Ciel Bleu.

De winnaars: Het winnende dessert:

Jos van Rossenberg (links) en Stan Kerckhoffs Chocolademousse met krokante pecannoten,

van Restaurant Latour van Grand Hotel Huis ter Duin gevuld met pruimencompote en afgeblust met Banyuls Muté sur Grains de la Rectorie 2005



Ingezonden persbericht