Nederlandse vindmachine Dabedoo maakt droomstart

27/09/2007 09:00



Dabedoo BV



Zoeken op internet steunt automatisch goede doel.

Liempde - Dabedoo, de vindmachine voor het goede doel, is bezig een droomstart te maken. In amper twee maanden is Dabedoo al op weg naar 250.000 zoekopdrachten.

Tientallen websites per week installeren een Dabedoo-banner, en hier en daar wordt zelfs de Google-zoekfunctie vervangen. Niet alleen bedrijven en particulieren geloven in de formule van Dabedoo, dat zichzelf profileert als 'de vindmachine met een hart'. Het internetbedrijf ontmoet vooral ook enthousiasme bij scholen.

Dabedoo is de enige vindmachine waarbij je als gebruiker met elke zoekopdracht vijf goede doelen sponsort. Dit gegeven, plus de kwaliteit, blijkt voor steeds meer gebruikers de doorslag te geven. Wat Dabedoo nog meer bijzonder maakt, is dat het geen robot-gestuurde vindmachine is. Elke koppeling wordt met menselijke logica aangebracht. Of juist niet! En dat heeft een paar wezenlijke voordelen:


- gebruikers (kinderen!) stuiten nooit op onverwachte sites met seks of geweld. De basisscholen van de Boxtelse Stichting Christoffel zijn daarom als eerste van Nederland bezig om Dabedoo.nl als startpagina in te stellen.
- overbodige en verkeerd gerelateerde informatie is vooraf weggefilterd. Gevolg: geen honderden onbruikbare hits, maar een compact en doelgericht zoekresultaat.
- Dabedoo pleegt geen censuur; bij elk zoekresultaat kan de gebruiker die dat wil met een muisklik verder speuren in favoriete sites als Google, Wikipedia, Youtube, Nu.nl , Da Vindi en Marktplaats.nl

Momenteel zijn al 350.000 websites en 800.000 bedrijfs- en verenigingsadressen snel vindbaar. Dagelijks worden nieuwe websites en adressen toegevoegd, zodat snel een mega-databank ontstaat van 500.000 sites en een miljoen bedrijfs- en verenigingsadressen. Daarmee zal Dabedoo op zeer korte termijn volstaan als belangrijkste vindmachine voor 90 procent van de Nederlandse internetgebruikers.

Van de totale omzet staat Dabedoo jaarlijks 80 procent af aan vijf goede doelen: Cliniclowns, Stichting Kika, de Johan Cruyff Foundation, Doe een Wens en de Richard Krajicek Foundation. Sinds de start op 1 augustus melden andere goede doelen zich spontaan.

Dabedoo krijgt steunbetuigingen uit het hele land, en niet van de geringsten: Kinderboekenschrijver Paul van Loon, presentatrice Martine van Os, zanger Ben Cramer, schrijfster Daphne Deckers, Edwin van der Sar, weervrouw Marjon de Hond en vele anderen. Erg trots zijn oprichters Arno van Son en Maarten Melis dat, kort voor zijn overlijden, theatermaker/predikant Jos Brink het initiatief nog een hart onder de riem stak. Dit waren zijn woorden:

"In onze ik-gerichte maatschappij zijn er nog tamelijk veel mensen die zichzelf een heel goed doel vinden. Zo wordt een samenleving natuurlijk nooit echt samen leven. Dabedoo en ik denken daar over na. Dat kun je tegenwoordig ook digitaal doen. Zo zijn ik en jij wij!" (21-7-2007)

Hoe Dabedoo iets kan betekenen?

Het principe van Dabedoo, vindmachine met een hart, is eenvoudig en transparant. Hoe meer internetgebruikers kiezen voor Dabedoo, des te meer adverteerders zich zullen melden. En dat betekent meer geld voor de goede doelen!

Internetters kunnen een steentje bijdragen door van Dabedoo.nl hun startpagina te maken, een e-mail of e-card te sturen naar vrienden. Wie een eigen website beheert kan het Dabedoo-logo of een Dabedoo-zoekbox plaatsen.

Adverteerders kunnen hun gratis adresvermelding voor 12 euro per jaar laten opvallen met een bedrijfslogo. Dat logo kan tegen dezelfde bijdrage ook worden geplaatst bij een trefwoord naar keuze.

http://www.dabedoo.nl





http://www.dabedoo.nl/