Imtech NV
Published: 07:30 27.09.2007 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech: 250 miljoen orders in laatste twee maanden in Duitsland

Gouda / Hamburg - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het in Duitsland de laatste twee maanden orders heeft ontvangen ter waarde van 250 miljoen euro voor technologische totaaloplossingen in zowel de industriële markt als in de markt van gebouwen.

De economische situatie in Duitsland is aanzienlijk verbeterd na verschillende jaren van stagnatie en een negatieve economische omgeving. Imtech, die één van de grootste spelers op de Duitse technologiemarkt is, ondervindt hiervan in toenemende mate de positieve invloed. Mede op basis van de groeiende export verbeterde eerst het investeringsklimaat in de industrie en sinds enige tijd is waarneembaar dat ook de gebouwenmarkt aantrekt.
Imtech onderscheidt zich in Duitsland door de combinatie van innovatie en inzet van multidisciplinaire technische oplossingen. Dit leidt tot een compleet en geavanceerd technisch dienstenpakket, waarbij het aantal vaste of terugkerende opdrachtgevers ('repeating business') groeit. Maar ook nieuwe klanten weet Imtech aan zich te binden. Als gevolg van de schaalgrootte, landelijke dekking (meer dan 60 vestigingen in Duitsland), innovatiekracht en het vermogen totale technische oplossingen vanuit één aanspreekpunt aan te bieden, is sprake van substantiële groei. Alleen al de laatste twee maanden heeft Imtech voor 250 miljoen euro aan opdrachten verworven. De focus ligt hierbij op de auto-industrie, energieoplossingen en de technologische inrichting van hoogwaardige laboratoria voor onder meer de farmaceutische industrie. Een ander focuspunt is de zorgsector, alsmede de technologische infrastructuur in multifunctionele gebouwen, winkelcentra en kantoorgebouwen.

In de industriële markt heeft Imtech van de autoproducenten Audi en BMW opdrachten ontvangen voor respectievelijk de technische infrastructuur in een nieuwe productiehal en een innovatief testcentrum. Voor de houtproducenten Binder-Holz en Heggenstaller verzorgt Imtech hoogwaardige energieoplossingen. Bij de gasproducent Linde wordt een hightech gaskoeling gerealiseerd. Voor de optische producent Zeiss Oberkochen wordt een nieuwe productie-unit van complexe cleanroomoplossingen voorzien. In de farmaceutische industrie verzorgt Imtech de technologische inrichting van geavanceerde laboratoria en productieruimten voor onder meer Novartis Pharma, Hexal en Boehringer Ingelheim. Voor chemiegigant BASF verzorgt Imtech de technische infrastructuur in een nieuwe productiehal.

In de zorg ontwikkelt Imtech zich steeds vaker tot vaste technologiepartner van ziekenhuizen en zorginstellingen. Belangrijke nieuwe opdrachten zijn er van de universitaire ziekenhuizen in Düsseldorf en Tübingen.

In de markt van gebouwen zijn er orders verworven voor de verzorging van alle technische oplossingen in nieuwe binnenstedelijke multifunctionele gebouwen (kantoren, winkels, vrijetijdsvoorzieningen), waaronder de Düsseldorf Arcaden en het Königsstadt Carree in Berlijn. Maar Imtech is ook verantwoordelijk voor de complete technologie in een nieuw winkelcentrum in Leipzig en een hoogwaardig en uitstekend beveiligd kantoor van de Deutsche Bank in Frankfurt.

0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0-0
Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.eu
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 17.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van 3 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie en infra/mobiliteit in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Oost-Europa, Spanje en de UK en in de mondiale maritieme markt. In totaal bedient Imtech 12.000 klanten. Imtech biedt toegevoegde waarde in de vorm van integrale en multidisciplinaire totaaloplossingen die leiden tot betere bedrijfsprocessen en meer rendement voor opdrachtgevers én van de klanten die zij op hun beurt bedienen. Imtech biedt ook oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefbare samenleving, bijvoorbeeld op het gebied van energie, mobiliteit, veiligheid en het milieu. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda The Netherlands Phone +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

http://www.imtech.nl