Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV
Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com
Handelsregister
09051284

Arnhem, 27 september 2007

ARCADIS GAAT FACILITY MANAGEMENT VOOR NXP VERZORGEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekend gemaakt dat het de facility management diensten gaat verzorgen voor NXP Semiconductors via de joint venture ARCADIS AQUMEN Facility Management (AAFM). Het contract omvat alle activiteiten en locaties van NXP Semiconductors in Nederland, heeft een looptijd van ten minste drie jaar en omvat een totale omzet van circa EUR 10 miljoen per jaar. Verdere financiële details zijn niet vrijgegeven.

Onder het contract zal AAFM voor NXP Semiconductors het management verzorgen voor de facilitaire diensten zoals onderhoud van de gebouwen, catering, logistiek en schoonmaak. De facility managers van NXP waren reeds in 2006 in dienst getreden bij AAFM. De overeenkomst is een vervolg op de activiteiten die AAFM voor Philips reeds verrichtte.

"Dit contract onderstreept dat ook voor een marktpartij als NXP Semiconductors, de uitbesteding van facility management diensten een aantrekkelijk alternatief is," aldus Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. "Het door ons gehanteerde management model betekent dat we, vanuit een onafhankelijke positie, aanzienlijke kostenbesparingen realiseren terwijl we de prijs-kwaliteitverhouding alsmede de flexibiliteit voor deze diensten verhogen. We zijn verheugd dat NXP Semiconductors, onder andere gebaseerd op de ervaringen over de afgelopen jaren, besloten heeft de relatie met AAFM te continueren"

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur - Milieu - Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 12.000 mensen en een omzet van E 1,4 miljard. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Joost Slooten, ARCADIS NV tel: 026-3778604; e-mail: j.slooten@arcadis.nl


---- --