Ingezonden persbericht

GOEDE WIJNOOGST IN DE PAYS D'OC

Rotterdam, 25 september 2007

PERSBERICHT

GOEDE WIJNOOGST IN DE PAYS D'OC

De jaargang 2007 van de Vin de pays d'Oc houdt een grote belofte in, zeker wat de kwaliteit van de druiven betreft. De wijnbouwers hebben ondanks de nogal wisselvallige weersomstandigheden de wijngaarden in uitstekende conditie weten te houden. Dankzij hun werk zal de oogst erg gezond zijn.

Doordat er in de zomer weinig regen viel en de gemiddelde temperatuur vrij laag was, ontwikkelden alle druiven interessante aroma's en was hun kleurontwikkeling optimaal.

Bij diverse proefnemingen van de druiven bleek het vruchtvlees zeer fruitig, terwijl de schil niet veel tannine bevatte en ook niet erg rins was. Het meest opvallende aan deze oogst is zeker de aromatische verscheidenheid van de druiven, die prachtige smaakprofielen zal opleveren. Omdat de oogst vrij klein is, belooft het een jaargang van goede kwaliteit te worden, in het bijzonder van de soorten Sauvignon en Syrah.

Alles bij elkaar zal 2007 een mooie jaargang worden voor de Vin de pays d'Oc, met wijnen die fruitig, licht en elegant zullen zijn.

Voor informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met TOT-PR, Matheneserlaan 393a, 3023 GE Rotterdam, T 010-2211311, F 010-4774418, E info@totpr.nl, I www.totpr.nl