Equens en ICBPI Group bundelen krachten

27/09/2007 09:07



PR Newswire



UTRECHT, Nederland, September 27 /PRNewswire/ --

- Samenwerking zal efficiëntie in Europese betaalmarkt vergroten UTRECHT, Nederland, September 27 /PRNewswire/ --
Equens en Seceti - een dochteronderneming van de ICBPI Group in Italië - hebben de intentie een nieuw bedrijf op te richten onder de bestaande holdingstructuur van Equens. Deze strategische stap zal de Europese marktpositie van Equens en Seceti versterken en de efficiëntie van de Europese betaalmarkt verhogen. Beide bedrijven zien de oprichting van een nieuw bedrijf als een stevige basis voor verdere samenwerking en groei. Equens en Seceti kunnen op deze manier kosten besparen. Hun klanten, de Europese banken, zullen hiervan profiteren. Gezamenlijk verwerken beide partners jaarlijks 8,7 miljard betalingen en 3 miljard toonbankbetalingen en geldopnames. Door hun volumes te combineren, worden ze de grootste pan-Europese transactieverwerker in Europa met een marktaandeel van 12 procent.

De mogelijkheden en schaalvoordelen voor gemeenschappelijke klanten zijn duidelijk. Om die reden wordt de komende maanden een fase van Due Diligence gestart. Deze fase zal de voordelen van de voorgenomen bundeling van krachten bevestigen.

Het nieuwe bedrijf van Equens en Seceti zal worden gerealiseerd binnen de bestaande holdingstructuur van Equens. Dat betekent dat Equens N.V. op dat moment zal bestaan uit Equens Nederland, Equens Deutschland en Equens Italia. De geplande stappen zijn goedgekeurd door de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders. Naar verwachting zal de overeenkomst voor de oprichting van Equens Italia medio 2008 worden ondertekend.

Michael Steinbach, voorzitter van Equens' Board of Directors: 'De voorgenomen samenwerking met Seceti is een belangrijke stap voorwaarts in onze strategie om tot de belangrijkste Europese payment processors te blijven behoren. Het bewijst dat we onze ambities waarmaken. Ik ben erg trots dat Seceti, een van de grootste transactieverwerkers in Italië, Equens heeft gekozen als strategische partner'.

'Europa is een cruciaal groeigebied voor Seceti. We streven ernaar in strategische samenwerking met Equens onze bedrijfsactiviteiten te ontwikkelen binnen het hele scala van producten en diensten', aldus Giovanni De Censi, Chairman of the Board van ICBPI. Hij benadrukte ook dat de geplande overeenkomst tussen de twee bedrijven in het belang is van alle aandeelhouders en klanten.