Partij van de Arbeid

Den Haag, 27 september 2007

Vragen van het lid Arib (PvdA) aan de minister van Justitie


1. Hebt u kennisgenomen van het tv-programma EénVandaag waarin aandacht wordt besteed aan de internetsite www.stopkindersex.nu? 1{1}


2. Wat vindt u van deze actie waarbij een aantal burgers de postcode, namen en soms foto's van ex-zedendelinquenten op internet publiceren?


3. Deelt u de zorg van deze burgers namelijk, de angst dat een ex-zedendelinquent zich opnieuw aan kinderen vergrijpt? Zo ja, wat kunt u concreet doen om deze angst weg te nemen?


4. Kunt u zich voorstellen dat veel ouders uit onmacht tot dit soort acties overgaan en dat zij zich door de overheid niet gesteund voelen? Zo ja, hebt u een verklaring hiervoor?


5. Herinnert u zich de eerdere schriftelijke vragen van het lid Arib over een soortgelijke actie in Hellevoetsluis en in de Asser wijk Kloosterveen?2


6. Op welke wijze kunnen Burgemeesters en lokale bestuurders maatregelen nemen om vroegtijdig in te grijpen ten einde een mogelijk misbruik van kinderen te voorkomen?


7. Bent u bereid het eerdere standpunt van Justitie inzake het uitwisselen van informatie, over mogelijke terugkeer van ex-zedendelinquenten in een bepaalde buurt met de burgemeesters uit te wisselen, te herzien?


1. EénVandaag d.d. 26 september 2007
Schriftelijke vragen van het lid Arib, nr. 1772, schriftelijke vragen van de leden Arib en Dubbelboer, nr. 942


1. {1} Eenvandaag d.d. 26 september 2007 Schriftelijke vragen van het lid Arib, nr. 1772, schriftelijke vragen van de leden Arib en Dubbelboer, nr. 942