Ingezonden persbericht

PERSBERICHT-Wolfsen: "De campagneleider? Dat ben ik zelf"

Wolfsen wil snellere dienstverlening gemeente Utrecht

Kandidaat-burgemeester Aleid Wolfsen wil een snellere dienstverlening van de gemeente Utrecht aan haar burgers en bedrijven. Op vrijdag 28 september doet hij hierover samen met Loek Hermans, de voorzitter van MKB Nederland, een voorstel aan de gemeente. Wolfsen: "Ik erger me enorm aan de traagheid van de overheid. Als ik burgemeester word, worden sneller besluiten genomen over bijvoorbeeld vergunningen en bezwaarschriften."

Wolfsen en Hermans bieden het voorstel aan op het Stadhuis, om 10.30 uur. Karin Boudewijns, de voorzitter van de commissie Verkeer en Beheer, neemt het in ontvangst. Het voorstel van Wolfsen sluit aan op een initiatiefwet die hij eerder in de Tweede Kamer heeft ingediend en die daar is aangenomen. Het regelt dat gemeenten een boete moeten betalen als termijnen worden overschreden.

De tegenkandidaat van Aleid Wolfsen, de heer Pans, was tegen het voorstel. Blijkbaar vindt hij dat gemeenten al snel genoeg werken. Uit een onderzoek naar de snelheid van werken van gemeenten blijkt echter dat Utrecht van 44 gemeenten op de 28e plaats is geëindigd. Daarmee scoort Utrecht onder het gemiddelde. Er is dus alle reden om de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren.

Wolfsen: "Inwoners hebben er recht op dat zij door de gemeente snel, rechtvaardig en op een begrijpelijke manier worden geholpen. Dat kan nog veel beter. Als rechter weet ik dat je voor goede beslissingen iedereen moet horen, maar aan het einde van de dag neem ik wel een besluit. Zo moet het er ook op het gemeentehuis aan toe gaan."

Naast het aanbieden van het voorstel is Wolfsen morgen van vroeg tot laat op pad om mensen te ontmoeten en zich te laten informeren.

Om 10.00 uur opent Wolfsen een winkel, namelijk Basic Mode en Interieur aan de Jansdam 2.
Om 13.00 uur gaat hij lunchen met studenten van Integrand (www.integrand.nl).
Om 15:00 uur maakt Wolfsen een wandeling langs het stationsgebied met het platform Stationsgebiedontwikkeling.
Om 19:30 uur geeft Wolfsen het startschot van de skateparade.