Gemeente Venray


27 september 2007

Samenwerking CWI, UWV en de gemeente Venray

De gemeente Venray wil meer grip krijgen op de instroom in de bijstand. Om dit te bereiken kiest de gemeente Venray voor een nauwe samenwerking met het CWI en het UWV.

Deze samenwerking gaat concreet vorm krijgen in een pilot die op 1 oktober gestart wordt op de CWI-vestiging in Venray. In deze pilot worden medewerkers van de gemeente Venray daadwerkelijk gestationeerd op het CWI Venray. Door de korte lijnen en het gebruiken van elkaars kennis en vaardigheden willen de ketenpartners de instroom in de bijstand beperken. De focus ligt daarbij vooral op het zo snel mogelijk weer aan het werk helpen van burgers die een beroep willen doen op de bijstand. Als het kan zonder dat de burgers in een uitkeringssituatie terecht komen. De hiervoor beschreven aanpak is vastgelegd in de nieuwe Beleidsnota Wet werk en bijstand re-integratie 2008-2010.

Naast extra inspanningen om de instroom in de bijstand te beperken, wordt er in de nieuwe beleidsnota ook veel aandacht geschonken aan hoe Venray naar de toekomst toe om wil gaan met burgers die al een uitkering ontvangen dan wel gaan krijgen. Ook bij deze groep kiest Venray nadrukkelijk voor een verdere aanscherping van het principe "werk voor uitkering". Al deze inspanningen moeten in de periode 2008-2010 leiden tot een daling van het aantal bijstandsgerechtigden met 10%.