Gemeente Venray


27 september 2007

Venray brengt VVV-winkel onder bij Stichting

De gemeente Venray brengt de lokale VVV-winkel onder bij een Beheerstichting die binnenkort wordt opgericht. Eerder had het college besloten de winkel bij de ANWB onder te brengen maar deze organisatie liet kort geleden weten hiervan af te zien. Het is de bedoeling dat de winkel per 1 januari a.s. wordt overgedragen aan de Stichting.

Tot 1 januari a.s. wordt de lokale VVV te Venray beheerd door de Regio VVV Noord- en Midden-Limburg. Op die datum wordt deze organisatie geliquideerd en wordt de gemeente verantwoordelijk voor het beheer van de Venrayse VVV-winkel. Het college van Venray had daarom de ANWB die momenteel het pand met de VVV deelt, verzocht om deze taak op zich te nemen. Na een aanvankelijk positieve houding haakte de ANWB kort geleden echter af.

Venray kiest er nu voor om de winkel onder te brengen bij een nog op te richten onafhankelijke Stichting die ook voor VVV-winkels in andere plaatsen diensten gaat verrichten. De Venrayse winkel blijft daarbij op de huidige locatie aan het Henseniusplein gevestigd. De Stichting treedt op als formele werkgever van het VVV-personeel, voert de totale administratie en zorgt voor de afstemming met de andere vestigingen en met de nog op te richten regionale promotie-organisatie. Dit kost de gemeente ca. EUR 24.500,-- per jaar.

Op 30 oktober praat de gemeenteraad over de plannen van het college.