Gemeente Venray


27 september 2007

Innovatiefonds Centrum Venray operationeel

De gemeente, Venray Centraal (ondernemersvereniging in het centrum) en het gebiedspanel Centrum hebben formeel het Innovatiefonds voor het Centrum van Venray opgericht. De drie partijen participeren sinds vandaag in de stichting die het fonds beheerd. Initiatiefnemers met vernieuwende ideeën voor de uitstraling van het centrum kunnen zich vanaf vandaag melden!

Het innovatiefonds is een inititatief van de gemeente, dat samen met haar partners in het ecntrum wordt opgepakt. Het centrum van Venray heeft een regionale functie, het is belangrijk dat het centrum aantrekkelijk is en blijft. Daarbij horen passende activiteiten voor inwoners en de toeristen. Deze kunnen met het fonds worden betaald. Daarnaast wil de gemeente met het fonds nieuwe ideeën en initiatieven van ondernemers stimuleren. Naast ondernemers kunnen ook inwoners van Venray of organisaties of verenigingen als initiatiefnemer voorstellen indienen. Eerder dit jaar ging de gemeenteraad al akkoord met de gemeentelijke bijdragen. Formeel moest Gedeputeerde Staten van Limburg goedkeuring geven aan gemeentelijke deelname in een stichting. Dit is nu gebeurt, waarop het college van B en W samen met de centrumpartijen de stichting en het fonds kunnen instellen.

Venray Centraal en de gemeente brengen ieder financiële middelen in het fonds. Bij oprichting heeft het fonds een startkapitaal van 10.000 euro in kas. Met het fonds worden vernieuwende en innovatieve activiteiten in het centrum betaald. Deze activiteiten moeten gericht zijn op de uitstraling van het centrum. Daarnaast willen de verschillende partijen het funshoppen in Venray verder ontwikkelen. Er moeten meer mensen uit de regio naar het centrum van Venray komen om te winkelen, wat te drinken of eten of een evenement bezoeken. Door leuke winkels en activiteiten zullen mensen langer in het centrum verblijven en vaker terugkomen.