The Chicago Spire is officieel ingewijd

27/09/2007 19:44



PR Newswire



CHICAGO, September 27 /PRNewswire/ --

- Wereldwijde verkoopcampagne zal in januari in Chicago gelanceerd worden, gevolgd door een 14 wereldsteden toer

The Chicago Spire is gisterenavond officieel ingewijd tijdens een feestelijk evenement dat plaatsvond in het Millenium Park van Chicago. De circa 500 genodigden woonden presentaties bij van Santiago Calatrava, de architect van de 2.000 voet hoge, iconische woontoren gelegen aan de oevers van Lake Michigan, en Garrett Kelleher, Executive Chairman van de Shelbourne Development Group, Inc.

Het feestelijke evenement omvatte tevens de aankondiging van The Chicago Spire Verkoopcentrum, gelegen op de 18e verdieping van de NBC toren met uitzicht over de locatie. Met een vloeroppervlakte van zo'n 19.815 vierkante voet, is het verkoopcentrum ingericht met levensgrote kopieën van kunstwerken van Calatrava. Op dit moment is men bezig met de voorbereidingen van de opening van het Verkoopcentrum op 14 januari, 2008. De wereldwijde verkoopaansturing zal dezelfde maand van start gaan middels een promotionele tentoonstellingscampagne in 14 steden in Zuid- Azië, Zuidoost-Azië, Europa en Zuid-Afrika.

"The Chicago Spire is een indrukwekkend gebouw op een uitzonderlijke locatie" aldus Garrett Kelleher. "Wij hebben een team van wereldklasse gevormd om niet alleen schitterende woonruimtes voor inwoners te creëren, maar ook een gebouw neer te zetten dat het nieuwe, dynamische symbool van Chicago zal worden."

Na de voltooiing van de bouw, in 2011, zal het gebouw ruimte bieden aan
1.193 bewoners en verschillende openbare instellingen op een concurrerend niveau met bijvoorbeeld bioscopen, een therapeutische spa, een spectaculair zwembad met uitzicht over Lake Michigan en een eigentijdse sportschool. In The Chicago Spire is geen enkele ruimte hetzelfde waaronder suites, galerijen, woonruimtes met één tot vier slaapkamers en penthouse's met unieke plattegrondindelingen en verschillende uitzichten over de stad en de oevers van het meer via de raampartijen vanaf de vloer tot aan het platfond. Variërend van 534 tot 10.293 vierkante voet, verschillen de prijzen per unit van 750.000 Amerikaanse dollars tot 40.000.000 Amerikaanse dollars.

Het ontwerp van Santiago Calatrava vormt een esthetisch geheel waarbij hij zelf toezicht houdt op de ontwikkeling van de indeling van alle appartementen en nieuwe ontwerpen en tekeningen maakt ten behoeve van het interieur.

"Ik ben ontzettend blij dat mij de kans geboden is om zo iets unieks toe te kunnen voegen aan Chicago's architectonisch erfgoed en wat naar mijn mening een van de meest mooie stedelijke silhouetten ter wereld is" aldus Santiago Calatrava. "Dankzij de visie en de hulp van Garrett Kelleher, zorgen we er ook voor dat de rivier en de oevers van het meer toegankelijker en gezelliger worden."

Volgens het verkoop- en marketingteam kan een toren van dergelijke verdienstelijkheid alleen in Chicago gebouwd worden.

"Chicago heeft een dynamische economie met inwaartse investeringen en zakelijke uitbreidingen," zei Dominic Grace, hoofd van Savills Residential Development en hoofd van de wereldwijde verkoop- en marketingcampagne. "Het is een cultureel en economisch gevarieerde stad met een uitstekende infrastructuur en een verschrikkelijk bruisende levensstijl. Dit is niet alleen een belangrijke ontwikkelingen voor de stad zelf maar voor de hele wereld."

Gelegen op een locatie van 2,2 acres waar de Chicago River uitmondt op Lake Michigan, zal The Chicago Spire 's werelds hoogste woontoren worden en deel uitmaken van het belangrijke architectonische erfgoed van de stad. Op de plattegrond, ontworpen door Santiago Calatrava, is DuSable Park opgenomen en een nieuw meeroever om de inwoners van Chicago te kunnen behagen.

Iedere verdieping is gemiddeld 2,44 graden gedraaid ten opzichte van de verdieping eronder, via een totale wenteling van 360 graden bereikt het de hoogte van 2.000 voet. Onder de vele constructietechnieken valt de breedte maal hoogte verhouding van The Chicago Spire waardoor het 's werelds meest ranke, superhoge gebouw is. Het verbreekt ook all records met de hoogste ononderbroken lift van 500 voet.

In juni 2007 is men begonnen aan de bouw van The Chicago Spire. Op dit moment worden de 34 caissons, zo'n 110 voet in de rotsachtige grond geboord en in het vierde kwartaal van 2007 begint men met de aanleg van de oprit vanaf het lagergelegen Lake Shore Drive. Naar verwachting zal men in het vierde kwartaal van 2011 met de bouw gereed zijn en is het volledig bewoonbaar.

Voor nadere informatie, kunt u terecht op http://www.thechicagospire.com, of u kunt contact opnemen met het verkoopcentrum via +1-312-516-4800 om een afspraak te maken.

Over Shelbourne Development
Shelbourne Development, heeft haar hoofdkantoor in Dublin en is een van de meest vooraanstaande vastgoed ontwikkelingsbedrijven in Ierland. Ze wordt wijd gezien als een van de meest professionele en vooruitstrevende ontwikkelaars van het land. Het ervaren team van Shelbourne, bekend om haar uitmuntende reputatie in het evalueren en financieren van diverse ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt, heeft voor een buitensporig aantal van 1,5 miljoen vierkante voet in Ierland gebouwd. Op dit moment werkt zij aan de bouw van een pijpleiding in Dublin ter waarde van 2 miljard Amerikaanse dollars. Shelbourne is thans betrokken bij ontwikkelingen en projecten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Chicago. Garrett Kelleher, Executive Chairman van Shelbourne Development Ltd & de Shelbourne Development Group, Inc. heeft aanzienlijke beleggingsprojecten binnen Europa.

Website: http://www.thechicagospire.com

Kim Metcalfe van Weber Shandwick, +1-312-988-2393, mobiel, +1-312-802-0211, kmetcalfe@webershandwick.com, voor Shelbourne Development