Gemeente Hulst


Persbericht - 27.09.2007

Infoavond bestemmingsplan Hogeweg

Om te voorzien in voldoende ontwikkelings- en vestigingsmogelijkheden van bedrijven is uitbreiding van het regionale bedrijventerrein Hogeweg nodig.
Op het bestaande bedrijventerrein Hogeweg en elders in de gemeente is geen uitgeefbare grond meer beschikbaar.
De beoogde uitbreiding is ook nodig voor het bevorderen van de werkgelegenheid in de gemeente en het versterken van de economische structuur.
Verder willen we deze uitbreiding aangrijpen om de landschappelijke inpassing en herkenbaarheid van het bedrijventerrein te versterken en te waarborgen.
De vierde uitbreiding van het bedrijventerrein vindt in westelijke richting plaats tot aan de Polderstraat.
Met groenvoorzieningen wordt het bedrijventerrein afgeschermd.

De uitbreiding van bedrijventerrein Hogeweg wordt planologisch en juridisch geregeld in het bestemmingsplan Hogeweg IV. Het ontwerp bestemmingsplan voor Hogeweg IV ligt tot en met 7 november 2007 ter inzage.
Op donderdagavond 4 oktober 2007 vindt in het stadhuis te Hulst vanaf 18:30 tot en met 21:00 uur een inloopavond plaats. Tijdens deze avond kan het plan worden ingezien en kunnen er vragen worden gesteld.
Ook kan zienswijze kenbaar worden gemaakt.
Daarnaast ligt het ontwerp tot en met 7 november 2007 voor iedereen ter inzage op het stadskantoor te Hulst.
Ook is het te raadplegen op www.gemeentehulst.nl - in het menu onder gemeentelijke regelgeving, bestemmingsplannen.

Tot en met 7 november 2007 kan een ieder zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk of mondeling kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad van Hulst, Postbus 49, 4560 AA te Hulst.
Mondelinge reacties kunnen kenbaar worden gemaakt op het stadskantoor, gelegen aan de Grote Markt 21 te Hulst, en wel bij het team Ruimtelijke Ordening.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Kim Mechielsen
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl