Nieuwsbrief 27 september 2007

Opening van het Annie M.G. Schmidt Theater > Het geheim van Meester Jaap en andere verhalen > En verder in Amsterdam... > Kaartverkoop > OBA Kennisquiz >

Kinderboekenweek bij de OBA De OBA organiseert ook dit jaar op grote schaal activiteiten voor kinderen in al haar 28 vestigingen. Dit om het lezen en het gebruik van media nog eens extra te stimuleren. De Kinderboekenweek heeft dit jaar als thema 'Sub Rosa - Boeken vol geheimen'. Voor alle kinderen ligt in alle bibliotheken een gratis geschenkboekje over alle bekroningen klaar (zolang de voorraad strekt).

Het Kinderboekenweekgeschenk wordt dit jaar geschreven door Lydia Rood en het prentenboekje wordt gemaakt door Tonke Dragt en Annemarie van Haeringen.

Op de website van de bibliotheek (www.oba.nl) is een actueel overzicht te vinden van alle activiteiten. Een aantal voorbeelden volgen hieronder:
Opening van het Annie M.G. Schmidt Theater In de nieuwe Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland:
Op woensdag 3 oktober, om 15.00 uur de feestelijke opening van de Kinderboekenweek en de nieuwe vertelruimte op de jeugdafdeling; het 'Annie M.G. Schmidt Theater' wordt geopend door Flip van Duijn (zoon van Annie M.G. Schmidt). Kom bekende liedjes van Annie meezingen met pianist Bas Odijk in de ontvangsthal, luister naar door Flip van Duijn voorgelezen verhalen en gedichten, bekijk de typemachine waarop Annie al haar bekende kinderboeken en gedichtjes schreef èn bekijk de geheime verzameling van Annie. Voor alle liefhebbers van Annie M.G. Schmidt vanaf 3 jaar. Toegang: gratis.
Het geheim van Meester Jaap en andere verhalen Op zondag 7 oktober om 15.00 uur speelt, zingt en vertelt de populaire kinderboekenschrijver Jacques Vriens 'Het geheim van meester Jaap en andere verhalen' in het Theater van 't Woord (7e etage). Een vrolijke, klank- en kleurrijke familievoorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar met percussioniste Fredrike de Winter en theatermaker Casper Vriens. Kaartjes: ¤ 7,50, met OBA-pas of Stadspas: ¤ 5,00
En verder in Amsterdam... De interculturele verhalenkaravaan trekt rond!
Met onder andere de Antilliaanse verteller Roland Colastica op woensdag 3 oktober in Bibliotheek Oosterpark om 14.00 uur en in Bibliotheek Indische Buurt om 16.00 uur. Op woensdag 10 oktober in Bibliotheek Pintohuis om 14.00 uur en in Bibliotheek Betondorp om 16.00 uur. Toegang gratis.

In een groot aantal filialen in Amsterdam-West speelt Martijn Donders de solovoorstelling Het geheim van Villa Donkersloot. Een spannende voostelling voor kinderen vanaf 7 jaar.

Voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er verder in bijna alle bibliotheken onder de titel 'Ssst...niet verder vertellen' voorleesprogramma's met aansluitend een creatieve verwerking.

Kortom, er is de komende Kinderboekenweek weer genoeg te beleven in de bibliotheek! Kijk voor het actuele, volledige programmaoverzicht op www.oba.nl of informeer bij de bibliotheek in de buurt.
Kaarten zijn te koop in de Centrale Bibliotheek aan de balie van de receptie op de begane grond (020-5230801 of klantenservice@oba.nl). Of bij het Amsterdams Uitburo (0900-0191). Korting op vertoon van uw OBA-pas.
OBA Kennisquiz Speel nu een nieuwe ronde van de OBA-kennisquiz!
Amsterdam blijft de stad met de meeste culturen ter wereld (177). Maar welke stad is een goede tweede? Weet u het antwoord op deze vraag? Speel snel en wellicht wordt u de winnaar van een Boekenbon van ¤ 25,- of een leuk T-shirt).
Speel en Win