Politie Zeeland


---


O-2920-2007 Inbraak in strandtent, Renesse
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een strandtent in Renesse.
Nadat de toegang tot het pand was geforceerd werd het paviljoen doorzocht. Er werden diverse goederen weggenomen waaronder geluids- en beeldapparatuur. Schadebedrag is onbekend.

O-2921-2007 Aanrijding, Goes
Op de Deltaweg kwamen donderdag rond 14.30 uur een vrachtauto en een personenauto met elkaar in botsing.
Een 26-jarige vrouw uit Oost-Souburg haalde met haar vrachtauto een trekker met oplegger in. Na het inhalen reed ze direct dor naar rechts waarbij zij op de uitrijstrook wilde gaan rijden om de afslag naar Middelburg te nemen. Hierbij zag ze de auto van een 62-jarige Middelburgse over het hoofd die al op de strook reed waarna een aanrijding het gevolg was. De vrachtwagen had geen schade, de personenauto liep schade op aan de linkerzijde. Er raakte niemand gewond.

O-2922-2007 Aanrijding, Oosterland
Donderdag rond 15.50 uur vond er een aanrijding plaats op de N59.
Een 44-jarige vrachtwagenchauffeur uit Beusichem reed over de noordelijke parallelweg en wilde het kruispunt met de N59 oversteken. Doordat zijn zicht werd belemmerd door de bebording kon hij de kruising niet goed overzien en reed daarom een stukje door. De voorzijde van zijn vrachtauto kwam op de rijbaan te staan. Op dat moment kwam een 37-jarige Duitse automobilist aanrijden over de N59 die niet meer op tijd kon stoppen en tegen de linkerzijde van de vrachtauto reed. Er was alleen materiële schade.

Z-2923-2007 Franse automobilist bekeurd, Terneuzen
Op de Guido Gezellestraat is donderdagavond een 21-jarige Franse automobilist bekeurd voor twee overtredingen.
Hij reed eerst door het rode verkeerslicht waarna hij zijn snelheid opvoerde tot 100 km/pu. De automobilist kreeg een stopteken en werd meengenomen naar het politiebureau. Daar kreeg hij een boete van 300 euro voor de snelheidsovertreding en een boete van 130 euro voor rijden door rood licht.

O-2924-2007 Bromfietscontroles
In Goes en Kloetinge werden vandaag op vier locaties bromfietscontroles gehouden.
Vanmiddag werden op de Van Hertumweg in Goes en de Schimmelpenninckstraat in Kloetinge in totaal 78 bromfietsen gecontroleerd. Vanavond werden nog eens 25 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden 29 bekeuringen uitgedeeld voor:
8x vermogen
5x verlichting
4x geluid
3x bromfietscertificaat/rijbewijs
1x gebodsbord negeren
1x begrenzer
2x gladde band
1x rijden onder invloed
1x negeren stopteken
2x niet dragen van de gordel(automobist)
1x kenteken niet zichtbaar