Antillenhuis


Interventie Paul Comenencia in Tweede Kamer tijdens behandeling Rijkswet Kustwacht Nederlandse Antillen en Aruba

Tweede Kamerlid Van Raak stelt vragen aan de Regering en de Gevlomachtigde Minister (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

In de Tweede Kamer vond vandaag de plenaire behandeling plaats van de Rijkswet Kustwacht. Het was een van de zeldzame gelegenheden waarbij de regering van de Nederlandse Antillen gebruik maakte van de bepalingen in het Statuut voor het Koninkrijk om een wetswijziging voor te stellen. Dit gebeurde door Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia, die tijdens zijn interventie de Kamer opriep om de wettelijke grondslag van de wet te wijzigen in de zin dat de volgorde zal luiden art 38 en vervolgens art 3 om zo duidelijker te maken dat de Kustwacht bovenal een samenwerking is tussen de partners in het Koninkrijk.

Zowel de Gevolmachtigde Minister als Minister van Defensie Eimert van Middelkoop memoreerden dat de Antilliaanse regering initiatiefnemer was en aan de wieg stond van de oprichting van de Kustwacht.

Ook aanwezig tijdens de behandeling was de Antilliaanse vice-premier drs Ersilia 'Zus' De Lannooy. Over het wetsontwerp en het door de Gevolmachtigde Minister ingediende amendement wordt dinsdag a.s. gestemd.

Tweede Kamerleden die gedurende de behandeling het woord voeren waren Boekestijn (VVD), Brinkman (PVV), Van Raak (SP), Kortenhorst (CDA) en Eijsink (PvdA)
Voor vragen en/of persfoto's Norman Serphos, voorlichter/woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 27-09-2007 Bron: Antillenhuis