Antillenhuis


Kennismakingsbezoek minister Tjin Asjoe aan Van der Hoeven; Druk werkbezoek Antilliaanse minister in Nederland

Minister Tjin Asjoe en Van der Hoeven (Foto: Antillenhuis/PevryPress)

De minister van Economische Zaken van de Nederlandse Antillen, de heer Elvis Tjin Asjoe verblijft momenteel voor een werkbezoek in Nederland.

Woensdag kreeg de minister een presentatie van het onderzoeksinstituut TNO waarbij aandacht werd geschonken aan het maritiem bestuur en beheer van de Nederlandse Antillen en werd een voorstel besproken om te komen tot de opzet van een databank met maritieme informatie en onderzoek. Het onderwerp heeft de aandacht van de minister en zal verder op de Nederlandse Antillen worden besproken.

Woensdagmiddag werd de minister op het Ministerie van Landbouw Natuurbeheer en Visserij (LNV) ontvangen door de heer Albert Vermuë, directeur Visserij bij de MinLNV. De minister heeft een verzoek ingediend om te komen tot een nauwere samenwerking en het beschikbaar stellen door LNV van expertise op het gebied van visserij-onderzoek rond de eilanden van de Nederlandse Antillen. Op het verzoek werd positief gereageerd. Op ambtelijk niveau zijn op donderdag hierover verdere gesprekken gevoerd.

Op donderdag werd de minister op het Antillenhuis ontvangen door de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia en werd het werkbezoek besproken.

Hierna volgde op het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag een ontmoeting plaats tussen minister Tjin Asjoe en zijn Nederlandse collega Maria van der Hoeven. Het bezoek werd door beide bewindslieden als zeer positief ervaren.

Hierna vertrok de minister naar Haarlem waar hij te gast was van de Tourism Corporation Bonaire (TCB) waar de presentatie aan genodigden plaatsvond van "De smaak van Bonaire". Onder de sprekers de minister en mw. Ronella Croes, directeur van de TCB. Een persbericht hierover volgt spoedig.

De minister wordt in Nederland vergezeld door Noris Gomes (secretaris van de minister), Stephen Mambi (senior beleidsmedewerker Directie EZ , tevens Voorzitter Visserij Commissie Nederlandse Antillen) en de heer Faisel Dilrosun (secretaris Visserij Commissie Nederlandse Antillen)
Voor vragen en/of persfoto's Norman Serphos, voorlichter / woordvoerder Antillenhuis serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 27-09-2007 Bron: Antillenhuis