NEN


Outsourcing CSA: kwaliteit staat centraal

donderdag 27 september 2007, 15:53

Op 25 september jl. organiseerden NEN en CSC een succesvolle discussiemiddag over outsourcing van de CSA. Betrokken partijen wisselden uitgebreid van gedachten waarbij duidelijk werd dat de discussie nog niet ten einde is. Over één ding is men het eens: kwaliteit staat centraal!

De CSA reinigt, desinfecteert, verzorgt, verpakt, bewaart, controleert, beheert, registreert en steriliseert materialen die door (para)medische professionals gebruikt worden. Door toename van diverse ziekenhuisinfecties wordt de taak van de CSA steeds belangrijker. Ziekenhuizen hebben de opdracht meer te doen met minder middelen. Hierdoor richten ziekenhuizen en zorginstellingen zich op hun corebusiness: het behandelen van patiënten. Ook andere diensten staan op de lijst voor uitbesteding. Na schoonmaak, keuken en wasserij is nu de CSA aan de beurt voor outsourcing.

Tijdens de discussiemiddag werd informatie gegeven over outsourcing van de CSA. Deskundige sprekers gaven uitleg over de onderwerpen:
* wetgeving & normalisatie

* borging van veiligheid en kwaliteit

* overwegingen ziekenhuis om uit te besteden
* DVO/SLA voor uitbesteding

* ervaring met outsourcing van CSA.

Onder leiding van Ir. A.P. Goudswaard (UMC Groningen)) werden vervolgens vragen voorgelegd aan het panel.

Uitgangspunt discussie
De informatiemiddag werd goed ontvangen door de deelnemers. Een groot deel van de middag werd besteed aan vragen en aan de daaruit volgende discussie. In de voorbereidingsfase van de middag werd door NEN aan belanghebbende partijen gevraagd om vragen in te dienen. Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de discussie. NEN heeft de uitwerking van de vragen gebundeld. Deze vragen zijn binnenkort te downloaden van deze website.

Presentaties en informatie
Voor vragen over dit artikel of voor een syllabus met de presentaties kunt u contact opnemen met het NEN-secretariaat, Marian van Loenen, e-mail: marian.vanloenen@nen.nl, telefoon (015) 2 690 309. [s?DetailPagina.Nieuws.Outsourcing_CSA__kwaliteit_staat_centraal.24600 0]