Fortis Bank

Persbericht
Brussel/Utrecht, 27 september 2007

Fortis boekt succes op de allereerste CO2-veiling in Brazilië en verwerft er 808.000 emissierechten van het staatsbestuur in Sao Paulo

Fortis, die een leidende positie inneemt op de snelgroeiende CO2- emissiemarkt, kondigt aan dat ze met succes heeft deelgenomen aan de Braziliaanse Certified Emission Reductions (CER)-veiling, de eerste veiling die ooit gehouden werd op een gereguleerde aandelenmarkt. Daarmee Rue Royale 20 benadrukt Fortis haar engagement in het kader van het Protocol van Kyoto, 1000 Brussels het marktmechanisme dat werd ingevoerd om de opwarming van de aarde Belgium aan te pakken door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Op het gebied van broeikasgassen die verantwoordelijk worden geacht voor de opwarming van de aarde, bepaalt het Verdrag van Kyoto dat bedrijven die grote hoeveelheden vervuilend koolstofdioxide en methaan produceren, ter The Netherlands compensatie daarvan emissierechten kunnen kopen via projecten gericht op de verwijdering van vervuilende stoffen.

Op de eerste veiling van CER's in Latijns-Amerika op een gereguleerde markt werd gisteren in Brazilië EUR 16,20 betaald per emissierecht. De limietprijs van de CER's werd ingesteld op EUR 12,70, goed voor een korting van 40 procent op de gemiddelde prijs van de toewijzingen van de Europese Unie over de laatste 10 dagen.

De emissierechten worden uitgegeven door de gecontroleerde stortplaats van Bandeirantes, waar het privébedrijf Biogás Energia Ambiental methaangas herwint om er elektriciteit mee te genereren.

Seb Walhain, Director Environmental Markets bij Fortis verklaart: "Met haar deelname aan deze veiling, draagt Fortis in aanzienlijke mate bij tot projecten die ten doel hebben de broeikasgassen te verminderen in Brazilië. Fortis vindt zulke projecten cruciaal voor het behalen van de doelstellingen op het gebied van broeikasgasvermindering zoals gespecificeerd in het Protocol van Kyoto. Fortis is dan ook verheugd dat ze zo kan bijdragen tot duurzame ecologische ontwikkeling. Tegelijkertijd is Fortis door de verwerving van de projectgerelateerde CER's beter in staat om in te spelen op de behoeften van steeds meer klanten die mogelijk emissierechten moeten kopen om hun eigen doelstellingen te kunnen halen en zodoende de vervuiling die ze veroorzaken te kunnen compenseren".

Fortis:
Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren. Wij bieden onze particuliere, zakelijke en institutionele klanten een breed pakket van producten en diensten via de eigen kanalen, in samenwerking met het verzekeringsintermediair en via andere distributiepartners.
Met een marktkapitalisatie van EUR 35,1 miljard (31/08/2007) behoort Fortis tot de twintig grootste financiële instellingen van Europa. Onze sterke solvabiliteit, onze aanwezigheid in 50 landen en de toewijding en het professionalisme van onze 60.000 medewerkers stellen ons in staat om mondiale kracht te combineren met lokale flexibiliteit, een combinatie die garant staat voor optimale dienstverlening. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Merchant Banking is de internationale wholesalebank van Fortis. Als gerichte, wereldwijde business verzorgen wij financiële maatdiensten voor ondernemingen en instellingen. Wij zijn op diverse terreinen actief, onder andere in treasury, vastrentende waarden, energie, grondstoffen en aandelen (inclusief derivaten en gestructureerde producten), corporate finance, kapitaalmarkten, liquiditeitenbeheer, vermogensfinanciering, projectfinanciering, private equity en gestructureerde kredieten. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in fondsenadministratie, global custody, effectenuitleen en clearing.

Perscontacten:

Brussel: +32 (0)2 565 35 84 Utrecht: +31 (0)30 226 32 19 Investor
Relations:

Brussel: +32 (0)2 565 53 78 Utrecht: +31 (0)30 226 32 20


---