KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

11-6-2007

ONK Zeezeilen groeit door ORC deelname

Op 28 september 2007 gaat in IJmuiden het vierde Open Nederlands Kampioenschap Zeezeilen van start. Jachten uit de handicapklassen ORC én IRC, en uit de eenheidsklassen X-35 en PION, hebben dan drie dagen lang een spannende strijd voor de boeg om het Nederlands Kampioenschap Zeezeilen. Dit jaar wordt voor het eerst het officiële kampioenschap Zeezeilen verzeild in de ORC Club klassen. Daarmee is het ONK
Zeezeilen dit jaar groter van opzet dan ooit. Voorheen stond het evenement alleen open voor de IMS klassen. De organisatie verwacht dit jaar zon honderd Nederlandse en buitenlandse boten aan de start.

Deelnemers kunnen zich vanaf 1 juli inschrijven via de website van het ONK Zeezeilen, www.nkzeezeilen.nl.

Programma
De handicapklassen starten per klasse samen in één vloot, dus IRC en ORC gezamenlijk, wat zorgt voor grote velden. Het officiële Nederlands Kampioenschap wordt gescoord in ORC Club triple-number. In de klassen met minimaal vijf IRC deelnemers, wordt een IRC klassement opgemaakt. Er wordt op twee banen gevaren. De handicapklassen en de PION varen twee dagen korte baanwedstrijden en één dag een middellange baan. De X-35 klasse vaart drie dagen korte baanwedstrijden.

We doen er alles aan om de deelnemers een goed georganiseerd, maar ook gezellig evenement te bezorgen zegt Ab Pasman, voorzitter van de Noordzee Club. Zo is het dagelijkse gratis steigerbier al een bekende traditie én kunnen de zeilers tegen elkaar strijden met een maatje kleinere boten in de eenheidsklasse Micro Magic. Zowel vrijdag als zaterdagavond is er een zeilersbuffet, met zaterdag aansluitend een feestavond. Zondag om 16.30 uur is de prijsuitreiking.

Organisatie en faciliteiten
Het ONK Zeezeilen is een initiatief van de van de Noordzee Club, de klassenorganisatie van handicapklassen. De organisatie is in handen van Yachtclub Seaport Ymuiden, Seaport Marina IJmuiden en de Noordzee Club. Door een substantiële bijdrage van Seaport Marina IJmuiden aan het ONK Zeezeilen is het mogelijk geworden het evenement verder te laten groeien. Ook stelt de Marina gratis ligplaatsen voor deelnemers ter beschikking vanaf één week van tevoren tot en met een paar dagen na het evenement.

ONK Zeezeilen:
Datum: 28 tot en met 30 september 2007
Locatie: Seaport Marina IJmuiden
Organisatie: YSY, Noordzee Club, Seaport Marina IJmuiden

Internetadres: www.nkzeezeilen.nl
E-mailadres:communicatie@nkzeezeilen.nl