Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands Film Festival

Utrecht, 5 juli 2007

Goud in première op Nederlands Film Festival

Goud, de nieuwe documentaire van Gouden Kalf-winnaar Niek Koppen, gaat op vrijdag 28 september tijdens het 27e Nederlands Film Festival feestelijk in première. Het dameshockeyteam en coach Marc Lammers, die in de film worden gevolgd in aanloop naar en tijdens het WK in Madrid, maken hun opwachting op de rode loper.

In oktober 2006 veroverde het Nederlands dameshockeyteam na zestien jaar eindelijk weer de wereldtitel. Goud volgt de speelsters en hun coach tijdens de intense voorbereiding. Verlies en teleurstelling, maar ook saamhorigheid en vreugde: een unieke inkijk in een sportploeg onder hoogspanning.

Doreen Boonekamp, directeur van het Nederlands Film Festival: ''Niek Koppen heeft dicht op de huid alle voorbereidingen kunnen filmen. Dit levert niet alleen een sterke documentaire op met een prachtig beeld van de prestaties van het Nederlands dameshockeyteam, maar het geeft ook op een unieke wijze de Nederlandse overlegcultuur weer''.

Goud is geproduceerd door Selfmade Films in coproductie met de NPS. De film kwam tot stand met financiële steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties. Regisseur Niek Koppen was eerder verantwoordelijk voor documentaires als De slag in de Javazee, The Hunt en De keuken van Kok.

A-Film Distribution brengt de film op 4 oktober uit in de bioscoop.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 26 september tot en met 6 oktober 2007. Voor meer informatie en voor kaartverkoop (vanaf 12 september): www.filmfestival.nl

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht