Gemeente Epe


Opening loop- en wandelroute 'Epe in beeld'

Op vrijdag 28 september 2007 om 14.30 uur wordt de loop- en wandelroute 'Epe in beeld' feestelijk in gebruik genomen. Wethouder sport, de heer R. de Vries verricht samen met mevrouw K. Bus van de Nederlandse Hartstichting en de heer R. Veld van de Atletiekunie de opening. Zij onthullen gezamenlijk het informatiebord en geven daarmee het startschot voor de eerste wandelaars, Nordic-Walkers en hardlopers.

Aanleiding initiatief
Op initiatief van de gemeente Epe en in samenwerking met de Atletiekunie en de Nederlandse Hartstichting is de loop- en wandelroute 'Epe in beeld' gerealiseerd. De gemeente Epe hoopt dat door het openen van deze loop- en wandelroute meer mensen vaker in beweging komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat meer dan de helft van de Nederlanders te weinig beweegt. Een half uur bewegen per dag bevordert de gezondheid, geeft meer energie en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Wandelaars, rolstoelgebruikers, joggers en trimmers kunnen gebruik maken van een veilig parcours voor het uitoefenen van hun sport en/of vrijetijdsbesteding.

De route
De loop- en wandelroute 'Epe in beeld' is centraal gelegen in het dorp en voert langs diverse beelden in en nabij het centrum van Epe. De hoofdroute begint bij het VVV kantoor aan de Pastoor Somstraat in Epe. De route heeft een lengte van 3.7 km. De hele route is met bordjes aangegeven die zijn aangebracht op lantaarnpalen.