Ingezonden persbericht


'Nacht van de Passie', een avondvullend muziekspektakel in de Agora

Agora, vrijdag 28 september - 19.30 uur

Tijdens 'Nacht van de Passie' kunt u vijf uur genieten van muziek, zang en dans uit verschillende landen. De muziekstijlen uit deze landen zijn weliswaar zeer verschillend van karakter, maar hebben één ding gemeen: het is passionele muziek die het hart sneller laat kloppen. Virtuoze muziek en dans worden gedurende de gehele avond op verschillende momenten in het theater vertoond. Voor en na de hoofdvoorstellingen die plaatsvinden in de (grote) zaal, kunt u ook nog optredens bijwonen in de foyer(s) of elders in het theater. Zo kunt u op één avond van vele optredens genieten.

The Rosenberg Trio
Parijs met zijn legendarische Hot Club de France, die nog altijd het allerbest door die virtuoze vingervlugge zigeuners vertolkt wordt. Tijdens dit concert zal The Rosenberg Trio laten zien dat de naam "Rosenberg" synoniem staat voor "muzikaal zigeunerspektakel". Fluitiste Ellen Helmus is, net zoals tijdens The Rosenberg Trio-debuut in 1992, weer van de partij met haar geweldige improvisatietalent. Multi-instrumentalist Christiaan van Hemert, die als vaste begeleider langs de theaters toerde met o.a. Vera Mann en Jenny Arean, zal hen op viool, piano en bandoneon uitlokken tot de meest spectaculaire muzikale interacties.

Tango Dorado
Argentinië met haar zwoele, sensuele dans en zeer ritmische muziek: de Tango. Samen met de in Cordoba (Argentinië) geboren zanger José Rivero en het tangodanspaar Marieke Iest & Moneir Bardai verzorgt het zevenkoppige Tango Dorado onder leiding van bandoneonist Christiaan van Hemert een zeer gevarieerd theaterconcert. Het publiek wordt meegenomen op een reis door de geschiedenis van de tango.

Os Malandros Carnaval in Rio met zijn Festa do Samba De enthousiaste 25-koppige dans- en muziekgroep Os Malandros presenteert in haar optredens een vrolijk stukje, onvervalste Braziliaanse cultuur. U waant zich al snel in de wervelende sfeer van het Braziliaanse straatcarnaval van Rio de Janeiro. De opzwepende sambaritmes en de sensuele dansen in schitterende kostuums zijn de ingrediënten voor een kleurrijk spektakel!

Rapalje
Het Schotse en Ierse woeste en mistig gebergte, waar wild uitziende mannen voorzien van ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages en een enorme hoeveelheid haar met hun rauwe stemmen en veelal zelfgemaakte instrumenten de gasten trakteren op een swingend, stampend en opzwepend echt Keltisch Folkfeest uit vervlogen tijden.

Karma Kaseko(Surinaamse muziek);
Karma Kaseko bestaat uit muzikanten die hun roots in het caribisch gebied hebben en swingende muziek ten gehore brengen. De basis is caribisch, maar waar nodig, worden er ook andere invloeden toegepast. Het resultaat is meestal verbluffend; popdeuntjes worden omgetoverd in salsa of merengue, tunes en ballads worden reggea en omgekeerd, echter altijd met het latin carribean gevoel erin. Daardoor wordt de muziek juist zo apart.