RTL Group

RTL 7 brengt opnieuw spectaculaire seizoensopening A1GP op circuit Zandvoort

Stampvol raceweekend met live uitzendingen A1GP Zandvoort en F1GP Japan

In het weekeinde van 28 tot en met 30 september start op Circuit Park Zandvoort het derde seizoen van de populaire A1 Grand Prix World Cup of Motorsport, de enige landencompetitie in de autosport. RTL 7 doet gedurende dit weekeinde wederom verslag van de spectaculaire race en bedient de kijker met voorbeschouwingen, live-verslagen en terugblikken. Net als vorig jaar zendt RTL 7 het hele seizoen alle A1GP-races uit. Na het daverende succes bij het eerste optreden in Nederland vorig jaar zijn de verwachtingen opnieuw hooggespannen. Vorig jaar kwamen in het A1GP-weekeinde maar liefst 120.000 mensen door de poorten van het circuit en werd het evenement een waar volksfeest. RTL 7 zendt zaterdag en zondag naast de A1GP op Circuit Park Zandvoort ook live de Formule 1 Grand Prix van Japan uit, waardoor de raceliefhebbers het hele weekend op hun wenken worden bediend.

Vanzelfsprekend zijn alle ogen gericht op onze A1GP coureur Jeroen Bleekemolen, die volgens eigen fans de grootste kanshebber is op de zege. Alle circuitbezoekers en vele tv-kijkers zagen Jeroen Bleekemolen vorig jaar net te kort komen om de race winnen. In de A1GP, waaraan meer dan 20 landen deelnemen, wordt Nederland vertegenwoordigd door de knaloranje bolide van seatholder Jan Lammers, waar naast eerste rijder Jeroen Bleekemolen Ari Luyendijk Jr. is toegevoegd als tweede rijder. Het concept van de A1GP is even eenvoudig als geniaal: één coureur per land met gelijkwaardig materiaal, waarbij niet alleen de prestaties van de rijders, maar vooral ook de eer van hun landen centraal staat. Dit resulteert in een spannende, onvoorspelbare race met gelijke kansen voor de teams en indrukwekkend veel inhaalmomenten.

Op zaterdag zendt RTL 7 de kwalificatie live uit van zowel de Formule
1 Grand Prix in Japan (s ochtend vroeg) als de A1GP in Zandvoort (in de middag). Zondag staat in het teken van de hoofdraces: wederom s ochtend vroeg live de Formule 1-race en in de middag live de A1GP-race.
Niet voor niets is Circuit Park Zandvoort opnieuw gevraagd voor de ouverture van het derde A1GP-seizoen. Het circuit kreeg afgelopen jaar de prijs voor het beste A1GP-evenement. Daarnaast viel ook Team Nederland vorig jaar in de prijzen: fans riepen Team Nederland uit tot het leukste team én Jeroen Bleekemolen kreeg een onderscheiding voor de meest spectaculaire inhaalmanoeuvre.

Uitzending RTL 7:

A1GP Zandvoort:

Zaterdag 29 september, tussen 13.40 en 16.00 uur (live verslag kwalificatie)
Zondag 30 september, tussen 08.45 en 09.15 uur (terugblik op de kwalificatie)
Zondag 30 september, tussen 14.00 en 16.30 uur (verslag van de sprintrace en live verslag van de hoofdrace)
Zondag 30 september, tussen 14.00 en 14.55 uur (verslag van de sprintrace)

Formule 1 GP Japan:

Zaterdag 29 september, tussen 06.30 en 08.10 uur (live verslag kwalificatie)
Zaterdag 29 september, tussen 12.00 en 13.40 uur (hh verslag kwalificatie)
Zondag 30 september, tussen 05.30 en 08.45 uur (live verslag van de race)
Zondag 30 september, tussen 12.15 en 14.00 uur (hh verslag van de race)

Website: www.rtlgp.nl