Gemeente Sint-Michielsgelstel


Weblog college van B&W

24.09.07
Categorie: Weblog

Oplevering gemeentehuis


* Deze week, 28 september, vindt de oplevering van het nieuwe gemeentehuis plaats.

* op 26 oktober zal het voorterrein burgemeester Scheltusplein officieel in gebruik worden genomen,

* het laatste weekend van november wordt er verhuisd,
* 4 januari is de officiële opening

* 5 januari houden we open huis en bent u allemaal uitgenodigd. Het is dan 12 jaar geleden, dat deze gemeente is gevormd.

Onze eerste en allergrootste zorg en verantwoordelijkheid is, dat we binnen het budget blijven. Onze uitdaging is om zelfs wat over te houden!
Dit is de derde keer, dat ik voorzitter mag zijn van een stuurgroep, die met een groot bouwproject is belast.
Vanuit het principe en de discipline, dat elke tegenvaller of elke wens om meerwerk, per omgaande binnen de begroting moet worden gecompenseerd, blijkt dat mogelijk te zijn.

Wij zijn dat moreel verschuldigd aan u als inwoner en belastingbetaler, wij zijn dat politiek verschuldigd aan de raad, die zijn controlerende rol op dit punt, terecht zeer scherp uitoefent en wij willen zelf ook een bestuur zijn, dat verantwoord met gemeenschapsgeld omgaat.
Terwijl u dit leest, kan ik u nog steeds zeggen, dat we, ondanks het feit, dat de procedures tegen het gemeentehuis 232.000 euro gekost hebben, de prijzen in de bouw sinds de eerste steen met 15 tot 20% gestegen zijn en de binnen- en buiteninrichting nog gebeuren moeten, binnen de begroting zullen blijven.
Ieder, die bij dit project betrokken is zet zich hiervoor ook meer dan 100% voor in.

Bezwaren
Natuurlijk ken ik ook de bezwaren, o.a tegen de locatie, vooral van de dorpen buiten Sint-Michielsgestel, en ik begrijp ze. Ik kan alleen maar zeggen, dat we nu eenmaal een zeer uitgestrekte gemeente zijn, die bovendien doorsneden wordt door de kanaal en dat de afstanden altijd groter blijven dan vóór 1996. Bovendien: hoe vaak per jaar ( of in ons leven) moet u op het gemeentehuis zijn. Toch nemen we deze kritiek serieus en doen we er alles aan om onze dienstverlening aan u te verbeteren.
Ik sta graag open voor suggesties van uw kant.

Anderzijds zullen wij er heel veel aan doen om u bij ons uit te nodigen, zodat het steeds meer uw eigen gemeentehuis gaat worden. Ik hoop, dat u er in de loop van de tijd zelfs een beetje van gaat houden.

Hand in hand
Een datum heb ik nog niet genoemd: 2 oktober!
Dan sta ik weer bij de Raad van State tegenover het Groene Hart, dat tegenwoordig de feitelijke woordvoerder namens Burger Belang Gestel is en de bouw van het gemeentehuis ongedaan wil maken. Jammer.

Laten we alstublieft na 2 oktober de strijdbijl begraven, elkaar de hand toesteken en hand in hand gaan werken aan ons volgende grote project: het Centrumplan.
In een democratie en in een project met veel tegenstrijdige belangen is het vaak geven en nemen. Wij zijn daartoe bereid. Strijk ook uw hand over uw (groene) hart!!!