Ingezonden persbericht



* PERSBERICHT *

Leiden, 25 september 2007

Ontzettend Leiden 2007 Festival

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september organiseert de stichting Ontzettend Leiden de derde editie van het Ontzettend Leiden Festival. Maar liefst 30 bands en artiesten uit de Leidse regio treden op deze twee avonden op in het Leidse poppodium LVC. Vorig jaar was Ontzettend Leiden nog een eendaags festival maar door het enorme succes, het festival verkocht vrij snel uit, heeft de organisatie besloten om de stap naar een tweedaags festival te maken. Dit betekent dat het festival nu een podium biedt aan haast twee keer zoveel muzikanten en er ruimte is voor twee keer zoveel bezoekers.

De meest opvallende acts die hun opwachting maken tijdens het Ontzettend Leiden 2007 Festival zijn Aux Raus en Kraak & Smaak (dj-set). Aux Raus is een duo uit Noordwijk dat opmerkelijk de muziekstijlen punk en gabber combineert. Hun debuutalbum is onlangs verkozen tot beste plaat van de afgelopen 12 maanden door VPRO's 3VOOR12. Populaire artiesten als Alamo Race Track, Moke en Typhoon hadden het nakijken bij de strijd om de 3VOOR12 Award. Kraak & Smaak is een producerstrio uit Leiden dat inmiddels wereldwijd faam heeft verworven met hun opzwepende mix van elektronische funk, samples en breakbeats, die zij zelf aanduiden als 'future funk'. Zij maakten remixes voor o.a. Richard Dorfmeister en Jamiroquai en afgelopen week verzorgde de band de support van dance gigant Faithless in de Gelredome.

De complete festival line-up bestaat uit:
theFringe / Dusk / Kraak & Smaak (dj-set)/ Hospital Bombers / Rene SG / Dubwise / Dead Rudolfs / Aux Raus / Karma's Kitchen / Poor Man Friend / Bag Lady / The Heights / Junior Eats Alone / Spaug / Sun / Koel / Apocrypha / Boya / Olivier's Army / The Moi Non Plus / The Apollo Project / H.O.T.T. / Kitty Contana / JIP / B-Confident / Syreens / Pleasure Principle / Joyfalds + de winnaar van de populariteitspoll.

De voorverkoop voor het festival is gestart. Er is keuze uit dagkaarten voor de vrijdag of zaterdag a 7,50 euro of passe-partouts voor vrijdag en zaterdag voor 12,50 euro. Kaartjes zijn te koop via www.lvc.nl, de Leidse platenzaken Plato en Velvet Music en dranklokaal de WW. Het tijdschema, met daarin welke band op welke dag speelt, staat op de website van Ontzettend Leiden.

Kijk voor meer informatie op www.ontzettendleiden.nl

---- --