Gemeente Giessenlanden


Verkeershinder Hoogblokland

Drie ingrepen aan de wegen in Hoogblokland zorgen van 28 september tot en met 2 november 2007 voor verkeershinder. De gemeente Giessenlanden voert dan werkzaamheden uit aan verschillende wegen waarbij deze volledig worden afgesloten voor al het verkeer. De omleidingen worden telkens met borden aangegeven. De kern is altijd bereikbaar voor de hulpdiensten. De hulpdiensten zijn geïnformeerd en er zijn goede afspraken gemaakt.

Dorpsweg

Het asfalt van de Dorpsweg wordt volledig vernieuwd. Het bestaande wegdek wordt gefreesd en vervolgens opnieuw geasfalteerd. Deze werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd:


* De Dorpsweg vanaf het viaduct A27 tot en met de Hoogbloklandseweg is vrijdag
28 en zaterdag 29 september volledig afgesloten. De afsluiting start vrijdag 28
september vanaf 07.00 uur tot en met zaterdag 29 september 22.00 uur!!!!

* De Dorpsweg vanaf de Schoolstraat tot en met de bebouwde kom toetreding
(Dorpsweg 104) is vrijdag 5 oktober en zaterdag 6 oktober volledig afgesloten.
De afsluiting start vrijdag 5 oktober vanaf 07.00 uur tot en met zaterdag 6 oktober
22.00 uur!!!!

De klinkerstroken langs het asfalt en in de hoofdrijbaan worden na het asfalteren daar waar nodig aangepakt.

Tijdens de afsluitingen kunt u niet met de auto bij de woning komen. Wij adviseren u om de auto elders te parkeren, bijvoorbeeld bij Dorpshuis De Hoeksteen of op de parkeerplaats aan de Schoolstraat.

De toegang naar de Vlietstraat aan de kant van de A27 wordt zo snel als mogelijk na het asfalteren opengesteld om de wijk in en uit te kunnen. Het eenrichtingverkeer wordt tijdelijk opgeheven.

Bewoners van Het Oudland kunnen tijdelijk gebruik maken van het calamiteitenpad naar de Onderweg. Dit kan overigens alleen met personenautos.

Onderweg

De Onderweg wordt volledig gereconstrueerd. Zo wordt het gehele asfaltpakket verwijderd en wordt de fundering geëgaliseerd. Tegelijkertijd wordt de waterleiding in de Onderweg vervangen. Ook komt er een beschoeiing in de watergang langs de Onderweg.

De werkzaamheden aan de Onderweg starten op donderdag 27 september en eindigen op 2 november 2007. Tijdens de werkzaamheden is de Onderweg tussen 07.00 t/m 17.00 uur volledig afgesloten voor verkeer.

De definitieve asfaltdeklaag wordt pas aangebracht in het voorjaar van 2008. Te zijner tijd wordt u geïnformeerd.

Fietspad Beemdweg

Het fietspad langs de Beemdweg wordt tot aan de Mr. D.C. Goesstraat gereconstrueerd. Indien nodig wordt dit stukje fietspad afgesloten en wordt er omgeleid via de hoofdrijbaan van de Beemdweg. De werkzaamheden starten 26 september en eindigen op 12 oktober 2007.

Voor meer informatie kunt u bellen met de toezichthouder, de heer M. Oostrom van Grontmij, 06-53944569.

Alle informatie is gebaseerd op planningen. Door onvoorziene omstandigheden kunnen de planningen wijzigen. Houdt u www.giessenlanden.nl en de gemeentepagina in Het Kontakt in de gaten voor actuele informatie.