Ministerie van Defensie

25-09-2007 12:22

NMK TIJDENS HALVE MARATHON VAN ROLDE

Voor de 27e keer wordt vrijdag 28 september de Halve Marathon van Rolde gehouden. Dit gebeurt in combinatie met het Nederlands Militaire Kampioenschap en het ambtenaren kampioenschap halve marathon. Vanuit de Defensie Topsport Selectie zijn de atleten Gregory Sedoc, Europees Indoor kampioen op de zestig meter horden, en Marjolein de Jong aanwezig.

Traditioneel is de Sportvereniging Koninklijke Marechaussee van het District Noord-Oost gastheer van dit sportevenement. Naast deelname aan de halve marathon is er de mogelijkheid de tien Engelse mijl of de ¼ marathon te lopen.

Het is voor de zesde maal dat de Halve Marathon van Rolde is uitgebreid met het NMK. Deelnemers vanuit de verschillende defensieonderdelen strijden om deze felbegeerde titel. Het evenement in Rolde heeft ook een internationaal karakter. Zo gaan toplopers uit onder meer Kenia, Marokko en Tanzania gaan van start. Met persoonlijke records van net boven één uur belooft de wedstrijd een snel en spectaculair resultaat op te leveren.

De eerste start vindt plaats vanaf 11.00 uur. Voor alle afstanden is de finish bij de molen.