Ingezonden persbericht


()

VESUVIUS

Italiaanse overheid bouwt ziekenhuis in pad lavastroom

Hebben de planners die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid rond de Vesuvius het bij het verkeerde eind? Er wonen 3 miljoen mensen dichtbij de vulkaan. Als de vulkaan uitbarst zonder waarschuwing vooraf zal het voor hun onmogelijk zijn om te ontsnappen.

De Vesuvius mag dan 's werelds meest geanalyseerde vulkaan zijn, voor diegenen die de vulkaan bestuderen vormt hij nog steeds een raadsel. De Italiaanse autoriteiten houden vol dat zij enkele weken de tijd hebben wanneer een uitbarsting op komst is. Maar tenminste één wetenschapper beweert dat de autoriteiten slechts een dag de tijd zullen hebben en hij zegt dat "het negeren van deze mogelijkheid crimineel is". Hij is met name bezorgd omdat momenteel het grootste ziekenhuis van Zuid-Italië wordt gebouwd op het pad van de lavastroom uit 1944. "Dat is een krankzinnige beslissing, waarschijnlijk ingegeven door politiek opportunisme".

Langzamerhand bevelen ook de adviseurs de regering aan om rekening te houden met een evacuatieperiode van slechts 3 dagen.

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Vesuvius wordt uitgezonden op:

Vrijdag 28 september om 20.00 uur

Zaterdag 29 september om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 30 september om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (