Première Eddy Terstalls Mannenharem tijdens Nederlands Film Festival

25/09/2007 16:49



COC Nederland



COC Nederland

Op het Nederlands Film Festival gaat vrijdag 28 september de film Mannenharem in première. In deze droogkomische korte film van Eddy Terstall wordt de Marokkaanse acteur Yassin gevraagd de rol van een homoseksuele jongen te vertolken. De film is gemaakt in opdracht van COC Nederland en Art.1 om homoseksualiteit in etnische kring bespreekbaar maken.

Het script van de vijftien minuten durende film is geschreven door Youri Albrecht. De Marokkaanse acteur Yassin wordt door castingdirector Hans Kemna gevraagd voor een rol in een historische boekverfilming over islamitische mannenharems. Yassin heeft moeite met het personage, omdat hij een homo moet spelen. In de dagen voor zijn besluit vindt zijn vriendin hem stil en lachen zijn vrienden hem uit. De hoofdrollen worden vertolkt door de acteurs Nasrdin Dchar, Katja Herbers, Cees Geel en advocaat en televisiepresentator Prem Radhakishun.

Datum: vrijdag 28 september 2007
Plaats: Camera, Oudegracht 156, Utrecht
Tijd: 22.00 - 23.00 uur

De film maakt onderdeel uit van het project Respect2Love, dat erop is gericht homoseksualiteit bespreekbaar te maken in etnische kring. Volgens initiatiefnemers COC Nederland en Art.1 is homoseksualiteit in etnische kring een groot taboe en wordt het niet vanzelfsprekend geaccepteerd. De worsteling van de hoofdrolspeler met homoseksualiteit is volgens COC-voorzitter Frank van Dalen illustratief voor de worsteling die mensen uit etnische kring daarmee hebben. "Willen we homovijandigheid in de maatschappij bestrijden en sociale acceptatie stimuleren, dan zal homoseksualiteit ook in etnische kring bespreekbaar moeten zijn. Deze film levert daar een noodzakelijke bijdrage aan."

De film gaat vrijdag 28 september om 22.00 uur in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht. De vertoning in filmtheater Camera gaat vooraf aan de première van Eddy Terstalls speelfilm Sextet. Tijdens de eerste vertoning van Mannenharem zijn onder andere regisseur Eddy Terstall, de hoofdrolspelers, COC-voorzitter Frank van Dalen, producent en trendwatcher Adjiedj Bakas, Mannenharem-auteur Vinco David en scenarioschrijver Youri Albrecht aanwezig.





http://www.coc.nl/pers