Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven bezoekt van 28 september tot 3 oktober 2007 Curaçao

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven brengt op uitnodiging van de stichting Monumentenfonds Curaçao van 28 september tot 3 oktober 2007 een bezoek aan het eilandgebied Curaçao van de Nederlandse Antillen.

De stichting Monumentenfonds Curaçao viert met een tweedaags congres zijn vijftienjarig bestaan. In zijn hoedanigheid van voorzitter van het Nationaal Restauratiefonds zal de heer Van Vollenhoven het congres bij de opening toespreken. Het Nationaal Restauratiefonds is vanaf de start zeer nauw betrokken geweest bij deze vergelijkbare organisatie op Curaçao.

Ook zal de heer Van Vollenhoven op uitnodiging van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen een ontmoeting hebben met de Gezaghebbers van de verschillende eilandgebieden om hen te informeren over het werk van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het werkterrein van de Onderzoeksraad, waarvan de heer Van Vollenhoven de voorzitter is, omvat ook de Nederlandse Antillen en Aruba.

Op dinsdag 2 oktober 2007 zal de heer Van Vollenhoven een bezoek brengen aan het beroepsopleidingsinstituut Feffik en aan het kinderopvangproject Mai. Aan dit laatste project zal hij het Koninkrijkscompliment 2007 uitreiken. Het Koninkrijkscompliment bestaat uit een sculptuur, gemaakt door de Curaçaose kunstenares Hortence Brouwn, en een door de Nederlandse staatssecretaris mevrouw Bijleveld ter beschikking gesteld geldbedrag. Deze prijs is bedoeld als aanmoediging om de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties binnen het Koninkrijk te stimuleren. De heer Van Vollenhoven hecht veel waarde aan het stimuleren van samenwerking binnen het koninkrijk tussen vakgenoten op velerlei terrein, zoals monumentenfondsen, scholen, ziekenhuizen, culturele instellingen en bedrijven. Hiertoe zal binnenkort het Comité Koninkrijksrelaties worden opgericht.

26 september 2007

© RVD