Ingezonden persbericht


Burmese Democratic Community

Solidariteitsmanifestatie

Wat begon als een vreedzame demonstratie van Boedistische monniken in Birma tegen de hoge benzineprijzen, is de afgelopen dagen uitgegroeid tot een massaal protest voor de vrijlating van alle 1.160 politieke gevangenen, democratie en mensenrechten in een land waar een militaire junta al tientallen jaren aan de macht is.

De Birmese Democratische Gemeenschap in Nederland, ondersteunt deze vreedzame protesten en organiseert op vrijdag 28 september 2007 een manifestatie, om solidariteit te betuigen aan hun landgenoten in Birma en om hun roep voor democratie en mensenrechten in Birma vanuit het buitenland kracht bij te zetten. Sommigen van hen hebben Birma moeten ontvluchten. Uit angst voor vervolging, als gevolg van onderdrukking of op de vlucht voor het militaire geweld.

Om 13.00 uur wordt er verzameld bij het Centraal Station in Den Haag, waarna de tocht naar het gebouw van de Tweede Kamer, Plein 2, Den Haag gaat. Hier zal om 14.00 uur een verklaring worden overhandigd aan de vaste kamercommissie voor Europese Zaken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Burmese Democratic Community contactpersoon Yan Naing op telefoonnummer: 06-15657015 of via e-mail: zayernl@yahoo.com Voertaal: Engels.