Partij van de Arbeid

Persbericht

Frans Timmermans reikt eerste AMS scriptieprijs uit

De Antropologe Nikki de Jong uit Nijmegen is de winnaar geworden van de scriptieprijs, die op vrijdag 28 september om 16.15 in Nieuwspoort (Den Haag) door de Alfred Mozer Stichting (AMS) zal worden uitgereikt.

De jury is unaniem in haar oordeel. "De aanpak, het intensieve veldonderzoek, de schrijfstijl en het onderwerp spraken ons zeer aan."

Met haar scriptie over het zelfbeeld van naar Rusland gemigreerde Russen uit Centraal-Azië, heeft Nikki de Jong deelname aan een internationale activiteit van de AMS en publicatie van haar scriptie gewonnen. De scriptieprijs wordt op 28 september om 16.15 door PvdA Staatssecretaris Europese Zaken Frans Timmermans op een speciaal georganiseerde bijeenkomst over Centraal-Azië in Nieuwspoort, Den Haag, uitgereikt. Tevens zal Nikki de Jong het eerste exemplaar van haar boek: Wij zijn vreemden, zelfidentificatie en sociaal netwerk onder gemigreerde Russen uit Centraal-Azië, overhandigen aan Timmermans.

Ø Nikki de Jong is antropologe, afgestudeerd in 2006 Ø Onderwijsinstelling: Radboud Universiteit Nijmegen Ø Studierichting: Culturele antropologie
Ø Scriptiebegeleiders Oane Visser en Hans Marks Ø Waardering scriptie: 9

In haar onderzoek heeft Nikki de Jong gekeken naar de sociale netwerken die teruggekeerde Russen uit de voormalige Sovjetrepublieken van Centraal-Azië hebben en wat voor hulp en uitwisseling er daarbinnen plaatsvindt.

De Jury bestond uit: Willem Veenstra (oud-diplomaat), Liesbeth Van der Grift (werkt aan haar proefschrift aan de Universiteit van Utrecht ), Arjen Berkvens, directeur AMS. De inzendingen zijn beoordeeld op wetenschappelijke kwaliteit en relevantie voor de stichting, maar ook op originaliteit, toepasbaarheid en leesbaarheid.

De Alfred Mozer Stichting (AMS) is een politieke stichting. Het is de internationale stichting voor sociaaldemocratie van de PvdA. De AMS is actief in de buurlanden van de Europese Unie en ondersteunt de democratie door de opbouw van politieke partijen.

Wij zijn vreemden, zelfidentificatie en sociaal netwerk onder gemigreerde Russen uit Centraal-Azië is uitgegeven door: Academische Uitgeverij EBURON te Delft; www.eburon.nl. ISBN 978 90 5972 214 9.