Ingezonden persbericht


Race tegen de klok voor Gwendolyn Hertzberger op Oschersleben

LISSE, 27 SEPTEMBER 2007 - Op het circuit van Oschersleben (Duitsland) vind komend weekend (28 - 30 september) de zesde ronde van de Northern European Cup Formula Renault 2.0 plaats. Met maar liefst 30 inschrijvingen barst het kampioenschap bijkans uit haar voegen. Naast de vele buitenlandse deelnemers komen ook een aantal Nederlandse coureurs in actie. Gwendolyn Hertzberger is de enige dame in het mannelijke geweld. Met de goede testresultaten van Oschersleben van vorige maand in het achterhoofd, kijkt de rijdster van AR Motorsport met veel vertrouwen uit naar de races in dit kampioenschap vol jonge talenten!

De inwoonster uit Lisse bewaart goede herinneringen aan deze baan dat onder de rook van Magdeburg ligt. Op 29 en 30 augustus jongstleden testte Hertzberger al eens op dit circuit, waar zij voor de tweede keer dit seizoen kennis maakte met de 3,696 meter lange baan. In een groot veld eindigde ze twee keer knap in het middenveld. Op de baan werkte ze samen met haar teamgenoten een volledig testprogramma af. Dat ze de smaak te pakken had, bleek wel uit haar tijden. Ze was maar liefst anderhalve seconde sneller, dan haar beste kwalificatietijd die ze eerder dit jaar op het circuit had gereden! Ze hoopt de stijgende lijn van de testdagen dit weekend om te zetten in een goed resultaat.

GWENDOLYN HERTZBERGER: "Ik kijk erg uit naar Oschersleben. Een paar maanden geleden heb ik hier nog getest en was direct erg snel. Ik was continu in de top tien terug te vinden en stond zelfs even op P1! Dit is geen garantie voor succes, maar geeft wel aan dat deze baan mij bijzonder goed ligt. Dit seizoen laat ik het met name in de kwalificaties liggen. De eerste kwalificatie in de NEC Cup tijdens de Pinksterraces begon veelbelovend, maar daarna ging het steeds minder. Ik wist vaak niet de zenuwen in bedwang te houden en dat brak mij in de belangrijke tijdtraining op. In de afgelopen maanden heb ik hier keihard aan gewerkt en hoop dat ik daar de vruchten van pluk. Ik ga heel ontspannen het raceweekend in en probeer zodoende de druk bij mezelf weg te nemen. We hebben morgen drie uur de tijd om de baan te leren kennen en zal daarna voor twee snelle kwalificatieposities gaan. Met de snelheid zit het wel goed dus ik ga ervoor!"

Nieuws en foto's worden aangeboden door INSIGHT F1 MOTORSPORT REPORT. Bezoek voor meer informatie www.gwenracing.com of contacteer Roelof Oosterhuis (+31 652 056 637, roelof@insightf1.com). Klik hier om u af te melden / Click here to unsubscribe