TROS

StoneSansAfdeling Marketing & Communicatie

Hilversum, 27-09-2007

Televisie

VERMIST

Uitzending vrijdag 28 september

Nederland 1 20.30 uur

MOEDER HERKENT VERMISTE ZOON NIET

,,Is die man mijn zoon Immo? Nee..., ik herken hem niet!" Als Gerda Pijnenburg uit Alkmaar na bijna dertig jaar oog in oog staat met haar verloren zoon, gelooft ze helemaal niet dat hij het is. Het team van VERMIST is in verbijstering. Na maanden zoeken hebben ze Immo, Gerda's zoon op Ibiza teruggevonden en nu zou het om iemand anders gaan? Maar Immo zelf brengt opheldering, ,,Ach quatsch mens, natuurlijk ben ik je zoon, een beetje dikker, een beetje ouder maar hier staat je eigen Archie!". Bij het noemen van zijn koosnaampje ontdooit Gerda en valt ze huilend in de armen van haar zoon.

Een misverstand tijdens kerst '78 is de reden geweest dat haar toen in Duitsland wonende zoon Immo het contact verbrak. ,,Mijn man was ziek en het kwam ons niet uit om de kerst bij Immo te gaan vieren, dat beviel hem kennelijk niet want ik heb daarna bijna drie decennia lang niets van hem gehoord'.

Immo heeft een druk leven achter de rug. Hij is werkzaam geweest in disco's en strandtenten en heeft nu sinds jaren zijn eigen 'Kneipe' op Ibiza, een voetbalcafé in het drukke Playa d'en Bossa. Zijn clientele bestaat voornamelijk uit Duitsers want Immo is een fan van Borussio Mönchengladbach. Hij heeft zijn moeder gemist. In VERMIST vertelt hij waarom hij geen contact meer durfde op te nemen.

VERDER IN VERMIST:


-Getuige wijst plek waar Christina Conte mogelijk begraven ligt.

Christina Conte uit Amsterdam verdween in 1995 na een bezoek aan haar vriend Mohamed A. Hij werd veroordeeld voor doodslag maar vertelde nooit waar hij het lichaam van Christina verborgen zou hebben. Een vrouw uit Dordrecht komt na 12 jaar met een opmerkelijke verklaring.


-Via graffiti zoeken naar 16-jarige vermiste vriendin

De gemeente Waalwijk mag alle schone panden en viaducten vanaf nu in de gaten gaan houden want de vrienden van Daisy Ufak gaan de muren volkalken met graffiti. Hun vriendin wordt sinds 12 September vermist en ze zijn bang dat ze in handen viel van loverboys. Ze beginnen met hun spuitactie in de VERMIST-studio