Donderdag 27 september 2007

Deze week in FEM Business (week 39, vanaf vrijdag 28 september in de kiosk)

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

De Fast 50 van 2007
Wat is het snelstgroeiende techbedrijf van Nederland? In de nieuwe FEM Business leest u àlles over de Fast 50 van 2007. De winnaars worden vanavond bekend gemaakt tijdens de Fast 50 Award Ceremony in De Fabrique in Maarsen. Het goede nieuws: Nederland investeert weer in technologie. Maar de groei kan nog sneller. De bedrijven kijken gretig naar het buitenland. Maar om daadwerkelijk de grens over te gaan is extra kapitaal nodig. Waar halen ze dat vandaan?

Yvonne van Rooy: Nederland wordt Oost-Europees
'Voor een land dat de ambitie heeft een leidende kennissamenleving te worden, zijn we in een schandalige positie terecht gekomen.' Dat zegt Yvonne van Rooy, bestuursvoorzitter van de Universiteit Utrecht. De achterstand van Nederland bij investeringen in onderzoek en kennis begint volgens haar 'Oost-Europese' proporties aan te nemen. We raken achterop.

Mercedes ziet weinig toekomst in kleine modellen
Hoe gaat het verder met Daimler na de scheiding van Chrysler? Topman Dieter Zetsche wil de ster van Mercedes terugbrengen naar de top. Voor hem staat vast: kleine modellen zijn niet de toekomst. Maar dat betekent ook weer niet dat hij de productie van de Smart gaat stopzetten.

Hindernissenrace voor Fortis
De weg naar de overname van ABN Amro Nederland is lang en glibberig voor Fortis. Maar het ziet er naar uit dat de Belgen de bancaire hindernissenrace tot een goed eind brengen. FEM Business richt de schijnwerpers op de laatste fase van de strijd om de Bank.

Verder in FEM Business:

â- Leensite Boober krijgt toch groen licht van de AFM â- Reportage: Gokparadijs Atlantic City vecht tegen het verval â- Wat levert de sponsoring van de Formule 1 ING eigenlijk op? â- Welke inkoper wordt de Chief Procurement Officer van het jaar? â- Peter van der Linden past te braaf op de winkel bij Batenburg.



FEM Business