Stuurgroep Islam en Burgerschap

28 september 2007
Kosmopolis en FORUM: De Avond van Nationale Identiteit Evenement: sketches, gesprekken en entertainment over de kwestie rondom de dubbele nationaliteit
Locatie: Nieuwe Kerk in Amsterdam Tijd: 19.30-22.30 uur Toegang: via aanmelding

De Avond van Nationale Identiteit

Onze nationale identiteit, dubbele paspoorten en de Nederlandse canon
- het zijn onderwerpen die al jaren hoog op de agenda staan. Daarom organiseren Kosmopolis en FORUM i.s.m. de WRR op vrijdag 28 september 2007 De Avond van de Nationale Identiteit. Eerder die week verschijnt het WRR-rapport Identificatie met Nederland. We onderzoeken de identificatie met Nederland op een voor onze nationale identiteit veelzeggende locatie: de Nieuwe Kerk in Amsterdam, in het decor van de expositie HELD.

Aan de avond werken o.a. mee:
James Kennedy (hoogleraar Nieuwe Geschiedenis), Pauline Meurs (lid van de WRR), Naema Tahir (schrijfster), Mat Herben (oud-politicus), Jan Vaessen (directeur Openluchtmuseum), Clark Accord (schrijver), Soula Notos (theatermaker), Sadik Harchaoui (directeur/bestuurder FORUM) en Rachida Azough (creatief directeur Kosmopolis).

MET SKETCHES VAN DE VARKENSFABRIEK, GELUIDS INSTALLATIES VAN DON LEO EN VARIATIES OP DE NEDERLANDSE VLAG DOOR JONGE ONTWERPERS.

Aanmelden voor 23 september: Stuur onder vermelding van uw naam, organisatie en het aantal personen een e-mailbericht naar Judy Sijlbing - j.sijlbing@forum.nl - of bel naar 030 2974321. U ontvangt daarna een bevestiging met het volledige programma. Nadere informatie: Peter Zwaga (FORUM): tel. 030 2974254.